Flex kicsi2

Megjelent a régóta várt vállalkozásoknak szóló GINOP pályázati felhívás, mely lehetőséget nyújt új eszközök, gépek beszerzésének támogatására. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minimum 25.000.000 Ft, maximum 250.000.000 Ft közötti lehet. A vissza nem térítendő támogatás mértéke mikro- és kisvállalkozás pályázók részére maximum az összes elszámolható költség 50%-a lehet, a Nyugat-Dunántúli régióból pályázók esetében pedig 45%. Középvállalkozások esetében a támogatás mértéke szintén 50%-os, kivéve a Nyugat-Dunántúli régiót, mely 35%-os, és a Közép-Dunántúli régiót, mely 45%-os támogatási intenzitást jelent. A megújuló energia termeléséhez nyújtott beruházási támogatás minden esetben 50%-os mértékű. A pályázat országos kerete 24 milliárd forint, amire 150-250 db pályázatot várnak. A támogatási kérelmek benyújtása 2017. január 25-től lehetséges.

Ingyenes előminősítésre a cikk alján található űrlap kitöltésével lehet jelentkezni!

A pályázat keretében lehetőség nyílik a vállalatok eszköz- és gépparkjának bővítésére, energiahatékonyság javítására vonatkozó tevékenységek fejlesztésére.

Fontos és régóta várt lehetőség az új eszközök, gépek beszerzését, valamint a vállalatok technológiai fejlesztés célzó tevékenységek támogatása. Ezen belül az eszköz és gépbeszerzésen túl megvalósítható a gazdasági-termelési folyamatok és az üzemen belüli építmények energiaigényének kielégítésére szolgáló napelemes, napkollektoros, rendszer kiépítése, valamint hőszívattyú rendszerek alkalmazása fűtésre, hűtésre,használati melegvíz-termelésre. Fordítható továbbá a támogatás infrastrukturális és ingatlan beruházásra, információs technológiai fejlesztésre, gyártási licenc, gyártási know-how beszerzésére egyaránt.

Fontos megjegyezni, hogy a forráshiányos időszak után kifejezetten nagy az igény az ilyen jellegű pályázatokra, elképzelhető a gyors keretkimerülés.

A szabad vállalkozási zónának nem minősülő településen kizárólag a feldolgozóiparhoz kapcsolódó tevékenységek fejleszthetőek.

Szabad vállalkozási zónának minősülő településeken megvalósuló fejlesztések esetén ágazati korlátozás nélkül igényelhető támogatás!

Nem támogathatóak a közép-magyarországi régió területén megvalósuló projektek. (Budapest, Pest megye)  A pályázó székhelye ettől függetlenül lehet Budapest  vagy Pest megye, a megvalósítás helyeként megjelölt telephelye szükséges, hogy más régióban legyen!

A támogatást egyéni vállalkozók, gazdasági társaságok, valamint szövetkezetek igényelhetik, amelyek rendelkeznek legalább egy lezárt teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel, melyek éves átlagos statisztikai állományi létszáma a támogatási kérelmek benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben minimum 1 fő volt, valamint a Magyarországon székhellyel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, egyéni cégek vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok fióktelepei.

Kiemelendő, hogy nem várható a 2007-2014-es időszakban megjelentekhez hasonló széles körben felhasználható eszköz- és gépbeszerzési vagy telephelyfejlesztési pályázat.

A pályázati felhívás itt érhető el!

Forrás: palyazat.gov.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.