Hyundai Heavy Industries ship yard South Korea 15037403187

A támogatási program célja, hogy az uniós forrásból támogatásban nem részesülő hazai nagyvállalatok foglalkoztatást bővítő, feldolgozóipar területén megvalósuló beruházásaihoz vissza nem térítendő támogatást biztosítson, ezzel is támogatva a Kormány újraiparosítási törekvéseit.

A Nagyvállalati Beruházási Támogatási program 2015. évben indult el, 3 milliárd forint keretösszeggel, amely 14 nagyvállalat kapacitásbővítő beruházásának megvalósításához járul hozzá, és segítségével összességében közel 500 új munkahely jön létre az érintett cégeknél.

A támogatásra 2016. évben rendelkezésre álló keretösszeg 15 milliárd forint.

A legkisebb támogatható projektméret 100 millió Ft, azzal, hogy a beruházáshoz nyújtható támogatás összege el kell, hogy érje az 50 millió forintot.

Az elszámolható költségeken belül az új termelőeszközök beszerzési költségeinek aránya el kell, hogy érje az 50%-ot. Amennyiben az induló beruházás a termelőeszközök beszerzéséhez kapcsolódóan energiahatékonysági-, megújuló energia felhasználást célzó költség elemeket is tartalmaz, úgy ezek aránya az elszámolható költségeken belül nem haladhatja meg a 20%-ot.

A támogatás igénylésének feltétele, hogy a támogatást igénylő, vagy kapcsolt vállalkozása Magyarországon rendelkezzen saját tulajdonú székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel, valamint, hogy a támogatást igénylő, vagy kapcsolt vállalkozása rendelkezik legalább három lezárt (beszámolóval alátámasztott), teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel, melybe az előtársaságként való működés időszaka nem számít bele.

A támogatás igénylése az NGM Kiemelt Vállalati Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárság (Postafiók címe: 1369 Budapest Pf.: 481.) részére megküldött, cégszerűen aláírt támogatási kérelem postai úton történő benyújtásával történik.

A támogatási feltételeket tartalmazó tájékoztató itt elérhető.

Forrás: kormany.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.