industrialpark

Megjelent az iparterületek és ipari parkok fejlesztését célzó pályázati felhívás, amiben nem csak meglévő, címmel rendelkező ipari parkokat, vagy kijelölt ipari területeket lehet fejleszteni, hanem teljesen új zöldmezős beruházásként létre is lehet hozni ipari területeket. A helyi önkormányzatok, vagy azok vállalkozásai akár több milliárd forint vissza nem térítendő forrást kaphatnak, 25-100%-os támogatási intenzitás mellett.

Jelen támogatási konstrukció a vállalkozói környezet és az üzleti infrastruktúra fejlesztése érdekében az önkormányzati tulajdonú iparterületek, ipari parkok, tudományos és technológiai parkok fejlesztésére, iparterületek kialakítására, alapinfrastruktúra kiépítésére, bővítésére, az iparterületek elérhetőségét és feltárását segítő vonalas infrastruktúrák fejlesztésére fókuszál. A kármentesítésre és a de-minimis költségekre jár a 100%-os támogatás, a regionális beruházási jogcímre maximum 50%-os támogatási intenzitás igényelhető, régiónként eltérően.

A kedvezményezettek lehetnek:

1. Helyi önkormányzati költségvetési irányító és költségvetési szervek;

2. Nem kkv kategóriába tartozó, önkormányzati tulajdonú jogi személyiségű vállalkozások;

3. Nem kkv kategóriába tartozó, önkormányzati tulajdonú nonprofit gazdasági társaságok.

Támogatható tevékenységek közé tartoznak az infrastrukturális beruházások, épületgépészeti beruházások, épület bővítése, korszerüsítés, akár új épület építése, eszközbeszerzés, energetikai beruházás, barnamezős területek kármentesítése, akadálymentesítés.

A) Ipari parkok, tudományos és technológiai parkok fejlesztése (meglévő, címmel rendelkező parkok esetében)

a) Meglévő ipari parkok telekhatáron belüli alapinfrastruktúra (gáz, víz, csatorna, út, iparvágány, parkoló, elektromos vezetékrendszer, energia hálózat, távközlési és kommunikációs hálózat, hulladékkezelő létesítmények) kiépítése, átalakítása, felújítása, bővítése, korszerűsítése, közlekedőfelület kialakítása, illetve telekhatáron kívüli alapinfrastrukturális beruházás a Felhívás 3.2. pontja szerint.
b) A termelő és szolgáltató tevékenységekhez kapcsolódó új épület építése, létesítése, a szükséges épületgépészeti beruházások végrehajtása.
c) A termelő és szolgáltató tevékenységekhez kapcsolódó meglévő épületek átalakítása, bővítése, korszerűsítése, helyreállítása, felújítása, a szükséges épületgépészeti beruházások végrehajtása.
d) Ipari parkok, tudományos és technológiai parkok elérhetőségét megteremtő vagy erősítő önkormányzati tulajdonú, helyi utak vagy csomópontok felújítása, fejlesztése, átépítése vagy megerősítése.

B) Iparterületek kialakítása és meglévők fejlesztése, barnamezős, illetve zöldmezős beruházások

a) Az iparterületek alapinfrastruktúrájának (gáz, víz, csatorna, út, iparvágány, parkoló, elektromos vezetékrendszer, energia hálózat, távközlési és kommunikációs hálózat, hulladékkezelő létesítmények) kiépítése, átalakítása, felújítása, bővítése, korszerűsítése, közlekedőfelület kialakítása, illetve telekhatáron kívüli alapinfrastrukturális beruházás a Felhívás 3.2. pontja szerint.
b) A termelő és szolgáltató tevékenységekhez kapcsolódó új épület építése, létesítése, a szükséges épületgépészeti beruházások végrehajtása.
c) A termelő és szolgáltató tevékenységekhez kapcsolódó meglévő épületek átalakítása, bővítése, korszerűsítése, helyreállítása, felújítása, a szükséges épületgépészeti beruházások végrehajtása.
d) Iparterületek elérhetőségét megteremtő vagy erősítő önkormányzati tulajdonú, helyi utak vagy csomópontok felújítása, fejlesztése, átépítése vagy megerősítése

A támogatási kérelmek benyújtásának határideje és módja a felhívás területspecifikus mellékletében található.

Bővebb információ

Regisztráljon ingyenes előminősítésünkre alább!

 

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.