scientist drugstore microscope chemistry chemical biologist doctor pharmacy chemist

A magyar részről 200 millió forintos keretösszeg 3-10 elképzelés valóra váltását teszi lehetővé. A pályázó partnerségekben az egyetemi, kutatóintézeti csoportok mellett mindkét oldalról részt kell vennie legalább egy vállalatnak is. 

A közlemény szerint az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a török ipari és technológiai tárcával közösen szervezett videokonferenciát az együttműködési lehetőségek feltérképezésére a high-tech és a mesterséges intelligencia (MI) terén. Az eseményt a két miniszter, Palkovics László és Mustafa Varank nyitotta meg. A kormányzati szereplők mellett egyetemek, szakmai szervezetek és vállalkozások is képviseltették magukat a rendezvényen.

Palkovics László elmondta: "Ma még teljes egészében fel sem mérhetők az új technológiák várható hatásai a nemzetgazdaságok fenntartható növekedésére, a vállalatok működési hatékonyságának és az emberek életminőségének javítására. Világosan látható azonban, hogy például a mesterséges intelligencia is milyen széles körben alkalmazható, egyebek mellett a képfelismeréssel és -elemzéssel az orvosi diagnosztikában, chatbotok bevetésével az ügyfélkapcsolatokban, vagy a mobilitás új formáival, köztük az önvezető járművekkel a közlekedésben és logisztikában."

A magyar tárcavezető kifejtette, hogy éppen e páratlan lehetőségek minél sikeresebb kiaknázása érdekében született meg idén Magyarország MI stratégiája. A dokumentum szakmai, gyakorlati megalapozásában központi szerepet töltött be a már 270 tagú MI Koalíció. A magyar kormány nemzetközi szinten is az együttműködések élénkítésében érdekelt, szorgalmazza a feltörekvő technológiákkal kapcsolatos szabályozási eszközök kidolgozását.

A 2020-as török-magyar pályázati felhívás a jövőorientált iparágakban való közös munka élénkítését célozza az említett témakörökön túl például a biotechnológiában, megújuló energiaforrások hasznosításában, 5G és digitalizációs fejlesztésekben. A projektenként elnyerhető támogatás 20-70 millió forint között mozoghat.

A beadási határidő várhatóan 2021. január végi lesz majd.

forrás: mti.hu

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.