covid 19

Az innovatív ötletverseny olyan megoldások megvalósítást célozza, amelyek bármely területen segíthetik a jelenlegi egészségügyi, társadalmi helyzetben újonnan felmerülő problémák enyhítését. A nyertes pályázók összesen közel 60 millió forintnyi támogatást is kaphatnak kreatív ötleteik kivitelezésére. A versenyre 2020. május 7-ig lehet jelentkezni. 

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közreműködik a megvalósítást elősegítő partnerszervezetek (egyetemek, inkubátorok, vállalkozásokat segítő szervezetek) közvetlen megszólításában és bevonásában is.

A megmérettetés minden vállalkozót és ötletgazdát arra bátorít, hogy olyan javaslatokat valósítsanak meg, amelyek megoldással szolgálhatnak a koronavírus okozta világjárvány következményeire. A pályázók lehetőséget kapnak javaslataik online bemutatására a szakmai döntéshozók, befektetők, inkubátorok és az innovációs ökoszisztéma szereplői előtt, hogy elnyerjék a kiírt támogatást ötleteik megvalósításához.

 

A versenyre jelentkezhetnek

  • magyarországi lakóhellyel rendelkező természetes személyek
  • magyarországi székhellyel rendelkező egyéni vállalkozók, mikro-, kis- és középvállalkozások, költségvetési szervek, ill. azok jogi személyiséggel rendelkező intézményei, jogi személyiséggel rendelkező non-profit szervezetek
  • az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások

 

A versenyre két kategóriában lehet jelentkezni

  1. ÖTLET
    Magánszemélyek, akik nem kívánják, vagy nem tudják megvalósítani ötletüket és azt felajánlják megvalósításra,
  2. PROJEKT
    non-profit szervezetek, startupok és KKV-k, akik az ötlet megvalósítását is vállalják, és pályázatukban a megvalósítási projektet is ismertetik.

 

 

„Amikor a világ szinte összes országát súlyos válság sújtja, az innovatív megoldások, új utak keresése járhat csak sikerrel. A koronavírus globális terjedése olyan kihívásokat állít elénk, amelyeket csak nemzeti összefogással és innovatív megközelítéssel, magas hozzáadott értékű fejlesztésekkel lehet megoldani. A hazai startup ökoszisztéma lelkes csapatai e törekvésünkhöz járulhatnak hozzá újító gondolataikkal, ötleteikkel!” – hangsúlyozta Sebők Katalin az NKFIH elnökhelyettese.

A most megjelenő online pályázati felhívásra egyszerűsített formában lehet jelentkezni egy rövid projektbemutató dokumentum beküldésével. Az ötletgazdáknak lehetőségük van fotók, videók vagy prezentációk beküldésére is. Az értékelés két fázisban történik. Az előszűrés során a szakmai partnerek és az NKFIH kijelölt bírálói online formában értékelik a beérkezett pályaműveket, az így kiválogatott ötletek és projektek jutnak tovább a döntőbe, ahol 5 fős szakértői zsűri értékeli és választja ki a támogatásra javasolt projekteket.

Az NKFI Hivatal az alábbi társadalmi kihívásokra várja a pályázók javaslatait, ötleteit:

  • fertőzések lassítását szolgáló megoldások,
  • egészségügyi ellátás szervezését támogató megoldások,
  • rizikócsoportokba tartozó polgártársaink helyzetének könnyítését szolgáló megoldások,
  • lakosság ellátását könnyítő megoldások,
  • társadalmi érintkezés hiányából és bezártságból eredő problémákon enyhítő megoldások,
  • innovatív javaslatok az állami erőforrások, szolgáltatások hatékonyabb igénybevételére,
  • minden olyan egyéb megoldás, amely a jelenlegi helyzetben jelentős társadalmi hasznossággal bír.

Az ötlet kategóriában támogatott ötletek száma: maximum 5, a rendelkezésre álló keretösszeg: 2,5 millió Ft. A projekt kategóriában a támogatott projektek száma: maximum 15, a rendelkezésre álló keretösszeg: 57 millió Ft.

Forrás: kormany.hu

Bővebb információ itt érhető el.

 

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.