hs

A pályázati felhívás célja, hogy lehetővé tegye a gazdaság és a társadalmi élet területein hasznosuló kutatás-fejlesztés erősítését.Támogatási kérelmenként az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minimum 20 millió Ft, maximum 70 millió Ft. A kérelmek benyújtásának határideje: 2020. március 11. 

A pályázat célja olyan magyar-indiai együttműködésben megvalósuló KFI projektek magyar résztvevőinek támogatása, amelyek eredményeként magas szakmai színvonalú, közös alkalmazott kutatás-fejlesztési és innovációs projektek valósulnak meg az alábbi fókusztémákon belül:

 • Biotechnológia, beleértve a mezőgazdasági és élelmiszeripari technológiákat is
 • Információs és kommunikációs technológiák
 • Megújuló energia,
 • Vízkezelés és víztisztítás

A program alapvető célkitűzése a kölcsönös szakmai előnyökre építkező, versenyképes, ipari fókuszú magyar-indiai alkalmazott kutatás-fejlesztési és innovációs projektek felkarolása.

Rendelkezésre álló teljes pályázati keretösszeg: 300 millió forint.
A támogatási kérelem legalább egy magyar és egy indiai támogatást igénylő előzetesen egyeztetett együttműködésével valósulhat meg. Az értékelés során magyar részről prioritást élveznek azok a pályázatok, melyekben vállalkozás is bevonásra kerül.

A támogatási kérelem legalább egy magyar és egy indiai támogatást igénylő előzetesen egyeztetett együttműködésével valósulhat meg. 

A Felhívásra pályázónként támogatási kérelmet nyújthatnak be a Magyarországon székhellyel vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező jogi személyek az alábbiak szerint:

 1. Jogi személyiségű vállalkozások, nonprofit gazdasági társaságok és egyéb gazdasági
  szervezetek közül a 113, 114, 141, 572, 573 GFO kóddal rendelkezők, amelyek
  o legalább egy lezárt, jóváhagyott, teljes (365 nap) üzleti évvel rendelkeznek és
  o kettős könyvvitelt vezetnek és
  o nem tartoznak az EVA, KATA hatálya alá
  Nonprofit gazdasági társaságok esetében további feltétel, hogy a Szerződés 107. és 108. cikke alkalmazásában bizonyos támogatási kategóriáknak a belső piaccal összeegyeztethetővé nyilvánításáról szóló 2014. június 17-i 651/2014/EU bizottsági rendelet (a továbbiakban: 651/2014/EU bizottsági rendelet) 2. cikk 83. pontja szerint kutató-tudásközvetítő szervezetnek minősüljenek.
 2.  Nonprofit és egyéb nem nyereségérdekelt szervezetek közül az 551, 552, 559, 562, 563, 569, 599, 931 GFO kóddal rendelkezők, amelyek a 2011. évi CCIV. törvény hatálya alá tartozó, a törvény 1. mellékletében nevesített államilag elismert egyházi vagy magán felsőoktatási intézmények és a 651/2014/EU bizottsági rendelet 2. cikk 83. pontja szerint kutató-tudásközvetítő szervezetnek minősülnek.
 3. Költségvetési- és költségvetési rend szerint gazdálkodó szervek közül a 311, 312,322, 341 342, 381, 382 GFO kóddal rendelkezők, amelyek a 651/2014/EU bizottsági rendelet 2. cikk 83. pontja szerint kutató-tudásközvetítő szervezetnek minősülnek.

Önállóan támogatható tevékenységek

 1.  Alkalmazott (ipari) kutatás
  Alkalmazott kutatás tevékenységre kutató-tudásközvetítő szervezet, valamint az a vállalkozás adhat be támogatási kérelmet, amelynek minimum 1 fő, a projekt szakterületéhez kapcsolódó műszaki, természettudományi, orvosi vagy agrár  felsőfokú végzettségű, teljes munkaidőben foglalkoztatott alkalmazottja van a támogatási kérelem benyújtásakor
 2. Kísérleti fejlesztés
  Önállóan nem támogatható tevékenységek:
 3. Nyilvánosság biztosításához kapcsolódó tevékenységek
 4. Projekt koordinációs tevékenység
 5. Piacra jutás
 6. Iparjogvédelmi tevékenység támogatása

A felhívás itt érhető el.

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.