scientist 2141259 640

Egy új kormánydöntés értelmében országszerte nyolc helyen szeretnének létrehozni innovációs parkokat, mely magában foglal 6 vidéki helyszínt is. A teljes programra szánt összeg 300 milliárd forint.

 

 

 

A kormány már döntött a Tudományos és Innovációs Technológiai, illetve Ipari Park hálózat kiépítésének a koncepciójáról, viszont a Tudományos és Innovációs parkok koncepciójának feldolgozása és a szabályozás kidolgozása még folyamatban van.

A fejlesztéssel szeretnének egy földrajzilag kiegyenlített megoszlásban, a helyi erősségekre építő, kiemelt tudományágakra és ipari ágazatokra fókuszáló Tudományos és Innovációs Parkot kialakítani, melyeket a meglévő egyetemi bázisokra alapoznak. Továbbá célul tűzték ki a stabil üzleti környezet kialakítását, amire kis-és középvállalkozások, illetve nemzetközi cégek is számíthatnak. Szeretnének kialakítani vállalkozóbarát intézményrendszereket, és igyekeznek támogatni a gyorsan növekvő vállalatokat, annak érdekében, hogy a nemzetközi versenyben sikeresen helyt tudjanak állni.

A megépült parkok ennek értelmében otthont adnának a nemzetközi vállalatoknak, helyi kis-és középvállalkozásoknak, illetve kutatócégeknek is.

A fejlesztésekhez, találmányokhoz és a megoldások létrehozásához a tudományos hátteret az egyetemek biztosítanák, olyan magasan képzett kutatókkal, akik a szellemi tőke biztosításához járulnának hozzá.

Forrás: magyarepitok.hu/MTI

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.