kutatás

A támogatási kérelmek benyújtásásának határideje: 2020. január 27. 12.00 óra. A felhívás keretében 350 millió Ft – 1.500 millió Ft vissza nem térítendő támogatási összegre lehet pályázni. Támogatási kérelem benyújtására kizárólag konzorciumi formában van lehetőség.  

A felhívás célul tűzte ki a kutatási, fejlesztési és innovációs (K+F+I) együttműködések elősegítését, a kiválóság felkarolását, a KKV szektor, a hazai és nemzetközi nagyvállalkozások, a K+F+I központok és a felsőoktatási intézmények közötti együttműködések ösztönzését.

Azon projektek támogathatók, melyek a támogatási kérelem benyújtásakor az első szakaszban rendelkeznek a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2018-ban, a második szakaszban 2019-ben jelen felhíváshoz kapcsolódóan kiállított kutatási, fejlesztési és innovációs szakpolitikai támogató véleményével és a GINOP 2.2.1-18 Felhívás keretében egyszer sem kerültek benyújtásra, valamint közvetlenül vagy közvetve illeszkednek a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégiában meghatározott nemzeti ágazati vagy horizontális prioritások közül legalább egyhez.

A felhívásra konzorciumi partnerként támogatási kérelmet nyújthatnak be a Magyarországon székhellyel vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező jogi személyek az alábbiak szerint:

  1. Jogi személyiségű vállalkozások, nonprofit gazdasági társaságok és egyéb gazdasági szervezetek közül a 113, 114, 141, 226, 572, 573 GFO kóddal rendelkezők, amelyek legalább 2 lezárt, jóváhagyott, teljes (365 nap) üzleti évvel rendelkeznek;
    vagy 50%-nál nagyobb tulajdonrésszel rendelkező tulajdonos vállalkozása(i), vagy magánszemély tulajdonoson keresztül kapcsolódó vállalkozása legalább 2 lezárt, jóváhagyott, teljes üzleti évvel rendelkezik,
    éves átlagos statisztikai állományi létszámuk a támogatási kérelem benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben minimum 1 fő volt;
    kettős könyvvitelt vezetnek és nem tartoznak az EVA, KATA hatálya alá.
  2. Nonprofit gazdasági társaságok estében további feltétel, hogy a Szerződés 107. és 108. cikke alkalmazásában bizonyos támogatási kategóriáknak a belső piaccal összeegyeztethetővé nyilvánításáról szóló 2014. június 17-i 651/2014/EU bizottsági rendelet 2. cikk 83. pontja szerint kutató-tudásközvetítő szervezetnek minősüljenek.
  3. Nonprofit és egyéb nem nyereségérdekelt szervezetek közül az államilag elismert egyházi vagy magán felsőoktatási intézmények, amelyek a 651/2014/EU bizottsági rendelet 2. cikk 83. pontja szerint kutató-tudásközvetítő szervezetnek minősülnek.
  4. Költségvetési- és költségvetési rend szerint gazdálkodó szervek közül a 311, 312, 322, 341 342, 381, 382 GFO kóddal rendelkezők, amelyek a 651/2014/EU bizottsági rendelet 2. cikk 83. pontja szerint kutató-tudásközvetítő szervezetnek minősülnek.

Kutatás-fejlesztési projekthez nyújtott támogatás keretében önállóan támogatható tevékenységek közé tartozik az alapkutatás, ipari kutatás és kísérleti fejlesztés. Ezen kívül a kutatási infrastruktúrához nyújtott támogatás keretében, az önállóan nem támogatható tevékenységek közé tartozik az eszközbeszerzés, a kutatási infrastruktúrához feltétlenül szükséges épület építése, bővítése, átalakítása, korszerűsítése, és a szükséges alap infrastrukturális fejlesztések, immateriális javak beszerzése.

 

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 350 millió Ft, maximum 1500 millió Ft. Az egyes konzorciumi tagoknak legalább 50 millió forint, vagy a projekt teljes támogatási összegének 5%-át kitevő támogatást kell igényelnie.

Kutatás-fejlesztési projektekhez nyújtott támogatás esetén

  1.  A támogatási intenzitás nem haladhatja meg:
    - alapkutatás esetén az elszámolható költségek 100%-át,
    - ipari kutatás esetén az elszámolható költségek 50%-át,
    - kísérleti fejlesztés esetén az elszámolható költségek 25%-át,
  2. Ipari kutatás és kísérleti fejlesztés esetén a támogatási intenzitás legfeljebb az elszámolható költségek 80%-áig növelhető.

Csekély összegű támogatás esetén a támogatási intenzitás az elszámolható költségek maximum 100%-a, kutatási infrastruktúrához nyújtott beruházási támogatás esetén maximum 50%-a. Regionális támogatás esetén a támogatás intenzitása megyétől függően 25-70% lehet.

A felhívás itt érhető el.

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.