laboratory 3827738 960 720

Egyszerűsödött az Élvonal elnevezésű kutatói pályázat rendszere, az uniós bírálatokat Magyarországon is elfogadják, és egyszerűsödött a költségek átcsoportosítása is - mondta Szabó István, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökhelyettese  múlt csütörtökön.

Kifejtette: ha a kutató az Európai Unió felé is benyújtotta kutatói pályázatát, akkor annak bírálatát már Magyarországon is elfogadják, mivel világszinten elismert rendszerről van szó. Emellett a kutatás során felmerülő költségátcsoportosítást is könnyebb elvégezni, mivel a szemlélet szerint a kutatónak kutatnia és nem adminisztrálnia kellene - tette hozzá.

Az Élvonal pályázattal kapcsolatban kifejtette: harmadszor hirdetik meg és több program is megelőzi.

Az egymásra épülő, egyre nagyobb elvárásokat támasztó programokkal a teljes kutatói életpályát képes a hazai rendszer lefedni - mondta Szabó István.
Hozzátette: mostantól olyanok is pályázhatnak az Élvonal programban, akik bizonyították, hogy képesek uniós kutatási forrásokat lekötni, vagy a témájuk ugyan kiváló volt, de finanszírozás hiányában nem kaptak rá pénzt.

A pályázati felhívás itt érhető el.

Forrás: MTI 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.