research and development

Ausztria, Horvátország, Csehország, Magyarország és Románia bejelentette a harmadik EUREKA Duna pályázati felhívást, mely közös kutatás-fejlesztési projektekről szól. A támogatásra kis- és középvállalkozások, nagyvállalatok, egyetemek és kutatóközpontok pályázhatnak, a maximális támogatási intenzitás 50% és 100% között alakul. 

A pályázat célja innovatív termékeke és alkalmazások kifejlesztése. A pályázóknak piacképes megoldásokat, vagy minden résztvevő számára erős piaci potenciállal rendelkező projekteket kell megvalósítania. A támogatást minden partnernek a saját nemzeti hatósága biztosítja a hatályos nemzeti jogszabályokkal és eljárásrenddel összhangban. Magyarország esetében az eljáró hatóság a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal.

A magyar nemzeti EUREKA 2018 felhívás keretösszege mintegy 1,3 millió euró. A támogatási programban való részvételre jogosultak a kis- és középvállalkozások, nagyvállalatok, egyetemek és kutatóközpontok. Állami finanszírozású intézmények, egyetemek és kutatási szervezetek azonban csak ipari partnerekkel közösen pályázhatnak.

A támogatott projektben legalább két független gazdasági társaság részvétele szükséges, legalább két országból. További feltétel, hogy az előállított termék, szolgáltatás, vagy eljárás innovatív legyen, és hogy a projekt egyértelmű hozzáadott értékkel rendelkezzen a technológiai együttműködés következtében.

A szerződés csak akkor köthető meg a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatallal, ha a projekt megkapja az EUREKA címkét. Az elbírálás 2-3- hónapig tart, független műszaki és gazdasági szakértők bevonásával.

A támogatás mértéke a résztvevő szervezetek függvényében a következőképpen alakul:
• a kisvállalkozások elszámolható költségeinek max. 80%-a
• a középvállalkozások elszámolható költségeinek max. 75%-a
• a nagyvállalatok elszámolható költségeinek max.50%- a és
• az egyetemek és a kutatási szervezetek elszámolható költségeinek 100%-a.

A részleteket tartalmazó hazai felhívást 2018 januárjában teszik közzé.

A programban való részvételhez a jelentkezők számára egy EUREKA pályázat, valamint egy nemzeti pályázat benyújtása is szükséges, melyek határideje 2018. március 28.

További információ a programmal kapcsolatban az EUREKA honlapján olvasható.

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.