kpluszef

A pályázati felhívás célja a kutatói kreativitás és kiválóság megerősítése, olyan kutatói kezdeményezésű ígéretes alapkutatási projektek megvalósulásának ösztönzése, amelyektől általában különböző természeti és társadalmi jelenségek megismerése, az emberiség ismeretanyagának bővülése várható, különösen olyan eredmények, amelyek megalapozzák és meghatározzák a kutatás és fejlesztés kiválóságon és versenyképességen nyugvó jövőjét, mivel azokból új módszerek, eljárások kidolgozása is várható. Projektenként maximum 48 millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető.  Bármilyen tudományterületen végezhető felfedező kutatás (tematikus prioritások nélkül), ha a projektjavaslat megfelel a felhívásban foglaltaknak. A támogatás odaítélésénél előnyt jelent a fiatal kutatók bevonása. A pályázat benyújtható 2016. február 15-től 2016. március 17-ig.

Pályázat benyújtására jogosultak: a magyar vagy külföldi állampolgárságú kutató közösen pályázhat a befogadó intézménnyel, amely magyarországi székhelyű, jogi személyiségű

  • felsőoktatási intézmény, kutatóközpont, kutatóintézet, költségvetési szerv vagy annak jogi személyiséggel rendelkező intézménye, ha kutatóhelynek minősül; vagy
  • kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaság, amely 2 lezárt üzleti évvel rendelkezik, és nem tartozik az EVA hatálya alá; vagy
  • főtevékenységként kutatás-fejlesztést végző non-profit szervezet.

A pályázat benyújtásakor, illetve a támogatás elnyerését követő megvalósítási időszakban a befogadó intézménynél a magyar állampolgárságú kutatónak főállású munkaviszonyban, közalkalmazotti jogviszonyban vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban kell állnia, a külföldi állampolgárságú kutatónak főállású munkaviszonyban, közalkalmazotti jogviszonyban, munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban, vagy megbízási jogviszonyban kell állnia.

A támogatás forrása a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alap, melyből a 2016-2020 közötti időszakra összesen 7 milliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre, amelyből a 2016. évi kifizetésekre rendelkezésre álló forrás 2,42 milliárd forint. A projekt megvalósításához nem kell saját forrást bevonni, illetve egyéb támogatás nem vehető hozzá igénybe.

A projekt végrehajtására a kezdéstől számítva legfeljebb 48 hónap áll rendelkezésre, mely leghamarabb a támogató döntést követő naptól kezdhető meg, de legkésőbb 2016. október 1. és 2016. december 31. között meg kell kezdődnie.

A pályázatok benyújtásának módja:

Elektronikus úton, tudományterülettől függetlenül – angol nyelven, az NKFI Hivatal Elektronikus Pályázatkezelő Rendszerén keresztül kell benyújtani a pályázatokat, legkésőbb 2016. március 17-ig. Benyújtottnak az a pályázat tekinthető, amelyet e határidőig a kutató elektronikusan véglegesített és a befogadó intézmény jóváhagyott, valamint legkésőbb 2016. március 24-i postabélyegzővel feladva nyomtatott formában is beérkezett az NKFI Hivatal ügyfélszolgálati címére (1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1., 2. emelet).

Egyes pályázattípusoknál az angol nyelven történő beadás alól mentesülhet az a pályázat, melynek magyar nyelvű beadását az NKFI Hivatal – az erre vonatkozóan 2016. március 1-ig benyújtott kérelem alapján – előzetesen engedélyezte arra hivatkozva, hogy a kutatási programot a pályázó indoklása szerint kizárólag hazai szakértők tudják megfelelően értékelni.

A felhívásról bővebben itt olvashat.

Forrás: http://nkfih.gov.hu/

 

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.