KF3

A vállalatok K+F+I tevékenységét, az eszközbeszerzést, új munkahelyteremtést minimum 50 millió Ft- maximum 1 milliárd Ft közötti vissza nem térítendő támogatás nyújtó felhívást a Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság 2016. január 11-i határnappal felfüggeszti. Ennek értelmében 2016. január 12-én 0 órától – a felfüggesztés esetleges feloldásáig – támogatási kérelmek nem lesznek benyújthatók.

Pályázat célja
A Felhívás célja a hazai vállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének növelése olyan hazai kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek támogatásával, amelyek jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó, új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, továbbá ezek prototípusainak kifejlesztését eredményezik.

Pályázók köre
1. mikro-, kis-, és középvállalkozások, illetve nagyvállalatok:
a) amelyek, rendelkeznek legalább egy lezárt (beszámoló/SZJA bevallással alátámasztott), teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel (az előtársaságként való működés időszaka ebbe nem számít bele),
b) amelyek, éves átlagos statisztikai állományi létszáma a támogatási kérelmek benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben minimum 1 fő volt,
c) amelyek Magyarországon székhellyel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok fióktelepei,
d) amelyek nem tartoznak az EVA hatálya alá. Jelen Felhívás keretében a támogatási kérelem benyújtására konzorciumi formában is van lehetőség.

Támogatható tevékenységek köre
Kutatás-fejlesztési projekthez nyújtott támogatás keretében:
a) Ipari kutatás (maximum a kutatás-fejlesztési projekthez nyújtott támogatás kategória elszámolható költségeinek 50%-a)
b) Kísérleti fejlesztés
Csekély összegű (de minimis) támogatás keretében (Kizárólag azon vállalkozások esetében támogatható, amelyek a támogatást nem elsődleges mezőgazdasági termeléshez veszik igénybe) Önállóan nem támogatható:
a) Projekt előkészítési tevékenység,
b) Projektmenedzsment tevékenység,
A projekt szakmai megvalósításához kapcsolódó szolgáltatások igénybevétele
Regionális beruházási támogatás keretében (Kizárólag azon vállalkozások esetében támogatható, amelyek a támogatást nem elsődleges mezőgazdasági termeléshez veszik igénybe). Önállóan nem támogatható:
a) Eszközbeszerzés
b) A projekt céljához feltétlenül szükséges épület építése, bővítése, átalakítása, korszerűsítése, és a szükséges alap infrastrukturális fejlesztések.
c) Immateriális javak beszerzése.
Kutatási infrastruktúrához nyújtott beruházási támogatás keretében. Önállóan nem támogatható:
a) Eszközbeszerzés,
b) A projekt céljához feltétlenül szükséges épület építése, bővítése, átalakítása, korszerűsítése, és a szükséges alap infrastrukturális fejlesztések,
c) Immateriális javak beszerzése.
A szolgáltatások területén az eljárási innovációhoz nyújtott támogatás keretében:
a) Eljárás-innováció.
A KKV-k vásárokon való részvételéhez nyújtott támogatás keretében (ezen tevékenység keretében elszámolni kívánt összköltség nem haladhatja meg a 40 millió Ft-ot):
a) A vállalkozásnak valamely kiállításon vagy vásáron való első három részvétele támogatható a projekt keretében kifejlesztett K+F eredmény bemutatása céljából. A tevékenység önállóan nem támogatható.

Pénzügyi feltételek
a) Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 50 millió Ft, maximum 1000 millió Ft.
b) Konzorcium esetén az egyes Konzorciumi tagok vonatkozásában a minimum igénybe vehető támogatási összeg 50 millió Ft. A Konzorcium vonatkozásában az igényelhető támogatás összege minimum 100 millió Ft, maximum 1000 millió Ft.
Támogatás intenzitása 25%-70% közötti.

Benyújtási határidő
2016.01.11.

Bővebb információ

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.