A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) Magyarországon elsőként beszállítói adatbázist indít. Várja azon magyar vállalkozások regisztrációját, melyek tervezik a járműipari és az elektronikai szektorba való beszállítást, vagy már beszállítók, de bővíteni szeretnék megrendelőik körét. Az adatbázis segítségével egy felületen jelennek meg a nagyvállalatok igényei, valamint a beszállítói piramis alacsonyabb szintjén álló magyar vállalkozások szabad kapacitásai - ezzel egy direkt, virtuális piacteret hoz létre a HITA.

A HITA most induló beszállítói adatbázisának létrehozását komoly szakmai egyeztetés előzte meg a járműipari és elektronikai szegmens piaci résztvevőivel. Az adatbázis elsődleges célja az integrátorok és a magyar vállalkozások közti kapcsolatfelvétel, kommunikáció, valamint üzleti kapcsolatok erősítése, mivel a vállalkozásoknak gyakran nehézséget jelent a kapcsolatfelvétel, illetve a hatékony kommunikáció az OEM-kel és a Tier 1-es vállalatokkal. Magyarországon több mint 500, a járműipari szegmensben érdekelt vállalkozás működik, de a hazánkban letelepedett nagyvállalatok, OEM-ek, TIER 1-ek, valamint a Kárpát-medencében működő más nagyvállalatok beszerzői nem mindig vannak tudatában ennek a jelentős számnak. Gyakran a hazai vállalkozások sem ismerik egymás tevékenységét, lehetőségeit, kooperációs készségeit. Ezért közvetett cél továbbá a vállalkozások vertikális kapcsolatainak kialakítása és fejlesztése mellett a horizontális kapcsolatok erősítése a sikeres partneri együttműködések érdekében. Adatbázisunk ebben is segítségére van a magyar vállalkozásoknak.

 

Fontos megjegyezni, hogy az adatbázis elsősorban nem starter, a beszállítást távlati céljai között említő vállalkozások gyűjtőhelye, hanem már beszállítói kapacitással rendelkező cégek adatbázisa. Ezért a beérkezett regisztrációk egy „előszobába” érkeznek, ahol  azokat a követelményrendszereket ismerő kollégáink bírálják el a regisztrációt. Amennyiben a vállalkozás valamely adata nem felel meg a követelményeknek, a jelentkező cég várólistára  kerül, de a Hivatal „nem engedi el a kezét”. Figyelmébe ajánljuk a HITA egyéb szolgáltatásait (KKV Akadémia, beszállítók fejlesztése), melyek igénybevételével teljesíteni tudja majd a beszállítókkal szemben támasztott elvárásokat.

Regisztráció

Forrás: HITA

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.