A prioritás ösztönzi a vállalkozások által végzett, a gazdaságban hasznosuló ipari kutatás és kísérleti fejlesztési tevékenységeket, az innovatív vállalkozások klaszteresedési folyamatait, az innovatív fejlesztések piacra vitelét, és a korszerű kutatási infrastruktúra kialakítását. 2011 és 2013 között a prioritás rendelkezésre álló forráskerete várhatóan 120 Mrd Ft összegű lesz.


A prioritás pályázat tervezetei:



Piacorientált K+F (1.1.1)

A pályázat keretében a vállalkozások maximum 80% mértékű, minimum 25 millió Ft, maximum 500 millió Ft összegű támogatást igényelhetnek majd. A 2011. évi forráskeret összege várhatóan 15 Mrd Ft lesz.

A támogatható tevékenységek tervezett köre: alkalmazott kutatáshoz és kísérleti fejlesztéshez kapcsolódóan eszközbeszerzés, anyagköltségek, bértámogatás és igénybevett szolgáltatások költsége.

A pályázatot 2011 második negyedévétől lehet majd benyújtani.


Vállalati innováció támogatása (1.3.1)

A vállalkozások minimum 15 milliót Ft, maximum 500 millió Ft támogatást igényelhetnek majd melynek mértéke maximum az összes elszámolható költség 50% lehet.

Támogatható tevékenységek tervezett köre:  kísérleti fejlesztéshez kapcsolódóan eszközbeszerzés, anyagköltségek, bértámogatás és igénybevett szolgáltatások költsége.

A rendelkezésre álló forráskeret 2011-ben a tervek szerint 16 Mrd Ft lesz. A pályázat megnyitása 2011 első negyedévben várható.


Innovatív KKV-k támogatása (új!) (1.3.1/D)

Mikro-, kis- és középvállalkozások pályázhatnak maximum 75%-os támogatásra, innovációs tevékenységhez kapcsolódó eszközbeszerzésre. Az elnyerhető támogatás összege minimum 5 millió Ft, maximum 15 millió Ft lehet majd.

A rendelkezésre álló forráskeret 2011-ben várhatóan 9 Mrd Ft lesz.

A pályázatok benyújtására 2011 elejétől a forráskeret kimerüléséig lehetőség lesz.


Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.