Az ÚSZT Tudomány - Innováció - Növekedés című fejezetének célja, hogy az innováció útján dinamizálja a gazdaságot. Ennek keretében több olyan részcélt fogalmaz meg, amely komplex megoldást nyújt egy hatékonyabb K+F politika megvalósításhoz:


1.    Emelni kell a magyar gazdaság K+F és tudásintenzitását, a feldolgozóipari és szolgáltató szektorban aktív, innovatív vállalatok támogatásával.

2.    A K+F ráfordításokat az évtized közepére s GDP 1,5 % -ra kell emelni.

3.    Az innovatív klaszterek fejlesztésével, valamint a tudásforrások és piacok összekapcsolása révén növelni kell a KKV-k innovatív képességeit.

4.    Erősíteni kell Magyarország tudás – infrastruktúráját (kutatóintézetek, egyetemek), és lehetővé kell tenni, hogy hozzájárulhassanak a nemzetgazdasági célok megvalósításához.

A hazai tudomány-, technológia – és innováció politika homlokterében az ország versenyképességének növelése, a magasabb szellemi hozzáadott értéket biztosító munkahelyteremtés, a fenntartható fejlődés biztosítása, és a lakosság életminőségének javítása áll.

Ágazati K+F prioritásként, pedig  az alábbi szektorokat tekint az ÚSZT húzóágazatnak:

1.    Közlekedés és járműipar
2.    Egészségipar
3.    Informatika
4.    Energetika
5.    Kreatív iparágak - pl. fimipar
6.    Mezőgazdaság - élelmiszeripar

Ezen szektorokban kiváló szakmai, természeti és technológiai erőforrásokkal rendelkezik Magyarország, és jelentős K+F sikereket értek el az ezen szektorokban tevékenykedő vállalkozások.

Előfizetőink az elsők között fognak értesülni az Új Széchenyi Terv pályázati kiírásokról és azok tervezeteiről. Jelenleg a program társadalmi egyezetése zajlik, részletes tervezetek ősszel várhatóak, a program januártól indul.


Az Új Széchenyi Terv teljes vitairata elérhető itt

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.