Szeptember 9-ig pályázhatnak a hazai kis- és középvállalkozások az Európai Unió öko-innovációs kiírásaira. Az EU összesen 10 milliárd forint értékű forrást biztosít. Az Európai Bizottság 35 millió eurós összértékű (10 milliárd forint) öko-innovációs pályázatot indított el, amelynek célja üzleti lehetőségekké változtatni a környezetvédelmi kihívásokat - hangsúlyozta Olajos Péter energia és klímapolitikai helyettes államtitkára, buzdítva a hazai vállalkozásokat a pályázaton való részvételre. A kiválasztásra kerülő projektek költségvetésük 50 százalékáig támogathatók.


Az EU Versenyképességi és Innovációs Programja (Competitiveness and Innovation Programme - CIP) támogatja az öko-innovációt, ezáltal jelentősen hozzájárul a környezetvédelmi technológiák európai akciótervének (Environmental Technologies Action Plan - ETAP) megvalósulásához.

A 2008 és 2013 között a CIP programmal megvalósuló öko-innovációs fejlesztések teljes költségvetése 200 millió euró (mintegy 57 milliárd forint). A program sikerességét mutatja, hogy 2008-hoz képest 2009-ben 50 százalékkal növekedett a pályázati kedv, 32 országból 614 szervezet pályázott. Spanyolország, Olaszország és Németország nyújtotta be a legtöbb javaslatot, de új belépők is megjelentek Izlandból, Szerbiából és Albániából. Magyarországról eddig még nem érkezett nyertes pályázat, pedig a kiírás által támogatott fejlesztésekben jelentős piacélénkítés és munkahelyteremtési lehetőség származhat - írja közleményében az NGM.

A programban az Európai Unió mintegy 60 millió euró támogatásával 2010 nyarán közel 100 projekt fut. A támogatási források mellett a kiválasztott belépők nagyjából ugyanekkora összeget mobilizálnak a privát szektor és azon közintézmények tőkéjéből, amelyek részei voltak az adott projekt-konzorciumnak.

Forrás: ngm.gov.hu

Pályázati kiírás

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.