Nőtt a magyarországi kkv-k feltalálói és szabadalmaztatási aktivitása 2009-ben - derül ki a Magyar Szabadalmi Hivatal beszámolójából.

A Magyar Szabadalmi Hivatal (MSZH) legutóbbi éves beszámolója szerint 2009-ben 756-ra nőtt a hazai szabadalmi bejelentések száma - olvasható a Világgazdaság pénteki számában. A 2009-et megelőző években pedig nemigen haladta meg ez a szám a 700-at.

A statisztika javulásából arra lehet következtetni, hogy a válság hatására romló gazdasági feltételek serkentették a magyarországi kis- és középvállalkozások feltalálói és szabadalmaztatási aktivitását.

A Világgazdaság által megkérdezett szakértők szerint az innovációs tevékenység fellendülésével az is összefüggésben van, hogy mostanra "érett be" a kormányzat több éve indított, a szellemi tulajdonjogok védelmével összekapcsolt innovációtámogató programja. A bejegyzési eljárások gyorsulása is pozitív hatással lehetett a vállalatok szabadalmaztatási hajlandóságára.

Vadász György, a Magyar Iparszövetség társelnöke szerint "előbb-utóbb a hazai kkv-k mindennapjainak része lesz az innovatív gondolkodás", annál is inkább, mivel ma már nemcsak hazai, hanem külföldi cégekkel is versenyezniük kell.

A védjegy-bejelentések száma ugyanakkor 2007 és 2009 között mintegy 10 százalékkal, 3615-ről 3240-re csökkent.

Forrás: Napi Gazdaság Online

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.