festival

Egyetemi hallgatók számára nyílik lehetőség pályázni a szolnoki Alexandre Trauner ART/FILM Fesztivál rövid szignálfilmjének elkészítésére. A legjobb pályamunkákért az alkotók 300 000 Forintos díjazásban részesülnek.

 

A nagy hagyományokkal rendelkező szolnoki képzőművészeti filmfesztivált 2018-ban teljesen megújítva, új néven, játékfilmes kategóriával kibővítve kerül megrendezésre. A képzőművészeti filmek szekciója mellett ezúttal már a látvány- és díszlettervezők fesztiváljaként is várják a látogatókat, ezért a világhírű magyar születésű képzőművész és Oscar-díjas díszlettervező szellemében Alexandre Trauner ART/FILM Fesztivál néven újul meg a rendezvény, folytatva a művész örökségét.

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság, Médiatanács és a Tisza Mozi Kft. díjfelajánlásával pályázatot hirdet a szolnoki Alexandre Trauner ART/FILM Fesztivál szignálfilmjének elkészítésére. A pályázatban bármely magyarországi, filmes képzésben résztvevő főiskolai vagy egyetemi hallgató részt vehet. Több hallgatóból álló csoportok alkotásait is várják, azonban egy pályázó legfeljebb két alkotással nevezhet. A fesztivál a látvány kategóriában azokat az egészestés európai alkotásokat állítja a középpontba, ahol a mondanivaló szempontjából meghatározó a film látványvilága. A programban helyt kapnak hommage-vetítések, mesterkurzusok, mini konferenciák és workshop-ok is elismert szakemberek részvételével.

A fesztiválra 2016. január 1. után készült filmek nevezését várjuk az alábbiak szerint:

1. Látvány kategóriában azokat az egészestés európai alkotásokat várják, ahol a film mondanivalója szempontjából meghatározó a film látványvilága, jól észrevehető a látványtervező közreműködése az alkotás folyamatában.
2. Képzőművészeti kategóriában olyan 2016. január 1. után készült művek nevezését várják, amelyek képzőművészeti alkotások filmes eszközökkel történő bemutatására, (újra) értelmezésére vállalkoznak, illetve egy, vagy több képzőművész (művészeti csoport) életéről, annak egyes szakaszairól készültek. Itt a helye azoknak a filmeknek is, amelyek a képzőművészet egyes irányzatait, korszakait, társadalmi összefüggéseit tárják fel. Nem utolsó sorban pedig számítanak azokra a filmeket, amelyek maguk is a képzőművészet valamely eszközének felhasználásával készültek (pl. kísérleti és animációs filmek).

A beérkezett alkotásokból szakmai zsűri választja ki azokat, amelyeket a fesztivált megelőző időszakban, több Tv csatorna is műsorára tűz. A legjobbnak ítélt pályaművek díjazásban részesülnek. A díjazásra szánt összeg 300.000 Ft melyet a Médiatanács ajánlott fel. Az összeget a zsűri osztja el a három első díjazott film alkotói között. Minden beküldött film a fesztiválon levetítésre kerül, nevezett filmenként egy, díjazott filmenként négy alkotót a szervezők vendégül látnak a rendezvény ideje alatt. A többi pályázó hallgató kedvezményes áron vehet részt a fesztiválon.
A pályamunkákat 2018. augusztus 1-ig lehet benyújtani.

További információ itt érhető el.

Forrás: tiszamozi.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.