konyvtar

A TINTA Könyvkiadó pályázatot ír ki iskolai könyvtárak bővítésére, könyv- és szótárállományuk gyarapítására 50%-os kedvezményes áron.

A pályázat célja
A magyar oktatási intézmények könyvtárainak ellátása a magyar nyelv új, korszerű szótáraival. Egy reprezentatív felmérés eredménye azt mutatja, hogy a hazai iskolai könyvtárak túlnyomó részében sajnálatos módon csak több évtizedes, elavult magyar szótárak találhatók. Ezek a régi, korszerűtlen szótárak nem tükrözik szókincsében gyorsan változó nyelvünk mai állapotát, alkalmatlanok az anyanyelvi kompetencia hatékony fejlesztésére. A TINTA Könyvkiadó, mint a magyar egynyelvű szótárak legnagyobb kiadója, átérezve felelősségét pályázatot ír ki, hogy a magyar közoktatásban széles körben elérhetőek legyenek a magyar nyelv mai állapotát leíró új szótárak. A TINTA Könyvkiadó szótárai közül többet a Magyar Tudományos Akadémia Szótári Munkabizottsága Kiváló Magyar Szótár díjjal tüntetett ki.

A pályázható könyvek, szótárak listája:
1. Szólások, közmondások eredete 2. Helyesírási munkafüzet 3. Magyar értelmező szótár diákoknak 4. Értelmező szótár+ 5. Magyar szókincstár 6. Magyar motívumok kifestőkönyve + Magyar hímzésminták kifestőkönyve + A magyar díszítés alapformái kifestőkönyv + Magyar virágok kifestőkönyve 7. Magyar nyelvjárások + Kis magyar tájszótár 8. Újságíróiskola + Bevezetés a kommunikációelméletbe 9. Az értelmes beszéd + A tiszta beszéd 10. Legyőzöm a diszlexiát! + Megelőzöm a diszlexiát! 11. Állatnevek enciklopédiája + Növénynevek enciklopédiája 12. Hogyan elemezzünk verset? 13. Tulajdonságszótár 14. Latin−magyar alapszótár + Magyar−latin közmondásszótár 15. Magyar−spanyol alapszótár + Spanyol−magyar alapszótár 16. In Quest of the Miracle Stag I−II. 17. Emelt szintű angol nyelvtani gyakorlókönyv 18. Top 2000 English Words 19. Angol−magyar kifejezések + Angol - magyar beszédfordulatok + Angol közmondások 20. Túlzásba vitt orosz szavak + Magyar−orosz alapszótár.

A pályázat kiírójának, a TINTA Könyvkiadónak a kötelezettségvállalása
A TINTA Könyvkiadó kötelezettséget vállal, hogy a pályázó intézmények által pályázott könyvek árának felét 3,5 millió Ft-ig támogatásként átvállalja.

A pályázat érvényességi köre
A pályázaton részt vehet minden alsó-, közép- és felsőfokú tanintézet, az intézet alapítványa, ill. fenntartója.

A pályázati kedvezmény alsó és felső határa
Egy oktatási intézmény 15.000 és 200.000 Ft közötti támogatást igényelhet. A pályázat csak abban az eset-ben érvényes, ha a megpályázott könyvek pályázati ára eléri a 15.000 Ft-ot.

A pályázat időtartama
A Lőrincze Lajos VI. iskolai könyvtárbővítési pályázatra 2016. február 8-tól 2016. március 18-ig folyamatosan nyújtható be pályázat. A pályázat kiírója a határidőn túl beérkező pályázatokat nem fogadja el.

A pályázat lebonyolítása
A pályázaton induló oktatási intézmény a pályázat kiírásában szereplő könyvek közül az arra rendszeresített pályázati adatlapon megpályázza a beszerezni kívánt kiadványokat. A kitöltött pályázati adatlapot (postán, faxon vagy e-mailben) eljuttatja a TINTA Könyvkiadóba. A pályázat kiírója folyamatosan, de legkésőbb 2016. április 20-ig elküldi a megrendelt szótárakat az oktatási intézménynek, elhelyezve a csomagban a 30 napos fizetési határidővel kiállított átutalásos számlát. A pályázat kiírója postázási és csomagolási költ-séget nem számol fel.

Bővebb információ

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.