2013. szeptember 30-án tizenegyedik alkalommal kerül sor az Országos Múzeumpedagógiai Évnyitóra, amelynek ebben az évben a Magyar Nemzeti Múzeum ad otthont. Az Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó a Múzeumok Őszi Fesztiváljának hivatalos nyitóeseménye. Immár hagyomány, hogy ez alkalommal kerül sor a Múzeumpedagógiai Nívódíjak átadására is.

A díjakhoz a támogatást a Nemzeti Kulturális Alap biztosítja. Ebben az évben is nyílt felhívást írunk ki, és négy díjat ítélünk oda, ezzel  ismerve el a szakterületen a 2012. szeptember 1. és 2013.  július 20. közötti időszakban,  a gyakorlatban folyamatosan magas színvonalon megvalósuló múzeumpedagógiai kezdeményezéseket, amelyekhez kapcsolódhat múzeumpedagógiai kiadvány is.

Pályázni lehet olyan, muzeális intézményben megvalósult kezdeményezéssel és programmal (online is), amely múzeumpedagógiai tevékenységként, vagy tevékenységek sorozataként a pályázó intézmény munkatársainak produktuma ként jött létre (például újszerű múzeumpedagógiai tartalmak, foglalkozások és módszerek, információs összeállítások, rendezvények, múzeumi „gyermekszájt”, installáci ós és interpretációs megoldások  stb.).

A pályázathoz kapcsolható  múzeumpedagógiai kiadvány  lehet papír a lapú, vagy online (is) megjelenő  kiadvány, oktatási segédanyag, amely valamely múzeumpedagógiai tevék enység megvalósítását segíti elő  egyéni vagy csoportos látogatás során. (Például különféle foglalkoztatók, módszertani kiadványok, CD, DVD -ROM, társasjáték, foglalkozások speciális segédletei stb.)

Önmagában csak kiadvánnyal  –  kapcsolódó múzeumpedagógiai gyakorlat  nélkül –  nem lehet pályázni.

Az első megvalósítás, a megjelenés, illetve a kiadvány első hasznosításának időszaka: 

2012. szeptember 1. és 2013. július 20. közötti időtartam.

Pályázók köre:  működési engedéllyel rendelkező muzeális intézmények

Pályázatok száma: intézményenként, illetve tagintézményenként 1 -1 pályázat adható be

A pályázatok elektronikus benyújtásának és   a  papír alapú  változat postára adásának határideje: 2013.  július 20.

Bővebb információ

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.