Könyvtári dokumentumok állományvédelmi munkáinak támogatására: egyedi muzeális könyvtári dokumentumok restaurálására pályázhatnak hazai egyházi könyvtárak, közoktatási és felsőoktatási intézmények könyvtárai, valamint a nyilvános könyvtárak jegyzékén szereplő szak- és közkönyvtárak.

Pénzügyi feltételek
A támogatás forrása a Magyar Köztársaság 2011. évi költségvetéséről szóló törvény Nemzeti Kulturális Alap fejezet. A finanszírozás módja: vegyes finanszírozás. A pályázóknak a tervezett összes költség 30%-ával önrészként kell rendelkeznie. Egy pályázó legfeljebb 1 millió forintig kérhet támogatást. Tervezett keret: 15 millió Ft.

A pályázathoz csatolni kell

  • a restaurálandó dokumentum állapotleírását, könyvtörténeti, művészeti, kutatási jelentőségét
  • a restaurálási munka rövid ismertetését
  • az egyes művekre vagy az összevontan kezelhető művek csoportjának restaurálására vonatkozó árajánlatot, amelynek tartalmaznia kell a várható munkaidő-ráfordítást és a dokumentumok elkészülésének időbeli ütemezését
  • a kiválasztott restaurátorszervezet által közgyűjtemény számára korábban végzett referenciául szolgáló három munka felsorolását, valamint az intézmények nevét, címét és a restaurálásról információt adó személy nevét.

Megvalósítási időszak
A pályázatok megvalósításának időtartama: 2011. november 1.-2012. október 31.

A pályázatok benyújtása

A pályázatok 1 eredeti példányban 2011. augusztus 23-ig beérkezően nyújthatók be kizárólag postai úton az NKA Igazgatóságának levelezési címére. (H - 1388 Budapest, Postafiók: 82.

 

Bővebb információ

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.