A Műemléki és Régészeti Szakmai Kollégium pályázatot hirdet műemléki és régészeti célok megvalósítására. A pályázatok 2011. január 28-ig beérkezően 4 kategóriában nyújthatók be, a rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 350 millió Ft.

Pályázatot benyújtani az alábbi 4 témakörben lehet:

1 a.) Műemlék épületek és építmények állagmegóvásának, részleges, vagy teljes helyreállításának, felújításának, alamint műemlékek elválaszthatatlan részét képező képzőművészeti alkotások restaurálásának támogatására

Pályázhatnak a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) hivatalos műemléki nyilvántartásában szereplő ingatlanok tulajdonosai, vagyonkezelői, a központi költségvetési szervek kivételével.

A finanszírozásra utólag (részelszámolás esetén maximum 2 részletben), a megítélt támogatás és az önrész együttes összegéről történő pénzügyi elszámolás és szakmai beszámoló benyújtását, valamint a szakértői vélemény becsatolását követően kerül sor.

A pályázónak rendelkeznie kell a program megvalósításához szükséges teljes összeg legalább 50%-ának megfelelő saját erővel.

Az igényelhető támogatás maximális összege 13 millió Ft.


1 b.) Veszélyeztetett helyzetű műemlék épületek veszély-elhárításának, állagmegóvásának, részleges helyreállításának támogatására

Pályázhatnak a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) hivatalos műemléki nyilvántartásában szereplő, veszélyeztetett ingatlanok tulajdonosai, vagyonkezelői, a központi költségvetési szervek kivételével.

A finanszírozás két részletben történik: a megítélt támogatás 50%-a a szerződés megkötését követően kerül átutalásra (kivéve, ha a teljes program csak a 2012. évben valósul meg), 50%-a a pályázati cél megvalósítását követően, a megítélt támogatás és az önrész együttes összegéről történő pénzügyi elszámolás és szakmai beszámoló benyújtása, valamint a szakértői vélemény becsatolása után kerül kifizetésre.

A pályázónak rendelkeznie kell a program megvalósításához szükséges teljes összeg legalább 10%-ának megfelelő saját erővel.

Az igényelhető támogatás maximális összege 7 millió Ft.


2. Régészeti lelőhelyek tudományos célú feltárására és állagmegóvására

Pályázhatnak a 21/2007. (III. 26.) OKM rendelettel módosított 18/2001. (X. 18.) NKÖM rendelet alapján régészeti feltárásra jogosult intézmények.

Támogatás igényelhető a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) hivatalos nyilvántartásában szereplő régészeti lelőhelyek feltárására, illetve régészeti bemutatóhelyek állagmegóvására, helyreállítására, kialakítására.

A finanszírozás két részletben történik: a megítélt támogatás 50%-a a szerződés megkötését követően kerül átutalásra (kivéve, ha a teljes program csak a 2012. évben valósul meg), 50%-a a pályázati cél megvalósítását követően, a megítélt támogatás és az önrész együttes összegéről történő pénzügyi elszámolás és szakmai beszámoló benyújtása és elfogadása után kerül kifizetésre.

A pályázó részére előírt saját forrás mértéke: a pályázónak rendelkeznie kell a program megvalósításához szükséges teljes összeg legalább 30%-ának megfelelő saját erővel.

Feltárásra igényelhető támogatás maximális összege 4 millió Ft, régészeti bemutatóhely esetén helyreállításra, állagmegóvásra és kialakításra maximum 4 millió Ft.


3. Országos és nemzetközi műemléki és régészeti konferenciák, rendezvények, szakmai továbbképzések megrendezésére, a rendezvény dokumentálására

Pályázatot jogi személyek, jogi személyiség nélküli gazdasági társaságok nyújthatnak be.

A pályázó részére előírt saját forrás mértéke: a pályázónak rendelkeznie kell a program megvalósításához szükséges teljes összeg legalább 15%-ának megfelelő saját erővel.


4. Hazai és nemzetközi műemléki és régészeti konferenciákon, rendezvényeken, szakmai továbbképzéseken való részvétel támogatására

Pályázatot az örökségvédelem területén (is) tevékenykedő szervezet, vagy magánszemély nyújthat be, utóbbi esetben egy ilyen szervezet írásos ajánlásával.

A kollégium kizárólag előadással, prezentációval, poszterrel, vagy erre vonatkozó felkéréssel rendelkező, illetve nemzetközi szakmai szervezet vezetői tanácskozásán részt vevő pályázókat támogat.

Pályázni a rendezvény pontos időpontjának, helyének és programjának megadásával lehet. A pályázathoz csatolni kell a hivatalos meghívólevél, vagy a kitöltött és elküldött jelentkezési lap másolatát, az előadás, prezentáció, poszter címét, témáját, illetve a nemzetközi szakmai szervezet vezetői tanácskozásának tervezett programját, a pályázó tisztségviselésének igazolását.


A pályázatok benyújtásának végső határideje 2011. január 28.

Bővebben itt

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.