2010. szeptember 24-25. között kerül megrendezésre a kilencedik Kamera Hungária Televíziós Műsorfesztivál, a televíziós szakma legjelentősebb hazai seregszemléje. A rendezvénynek ismét a televíziós fesztiválok őshazája, Veszprém városa ad otthont. Az idei évben a fesztivál szervezői 13+1, a korábbiakhoz képest megújult versenykategóriában várják a magyarországi és határon túli alkotók, televízió-társaságok, valamint produceri irodák nevezéseit. A versenyműveket 2010. augusztus 19-ig lehet benyújtani.  A nyertesek 2010. szeptember 25-én a veszprémi Sportarénában megrendezésre kerülő díjkiosztó ünnepségen vehetik át elismeréseiket

Versenykategóriák:


1.Szórakoztató műsorok 1.:
2. Szórakoztató műsorok 2.:
3. Dokumentumfilm, -műsor
4. Életrajzi, portréfilm
5. Népszerű tudományos és ismeretterjesztő műsorok
6. Színes riport
7. Tényfeltáró, oknyomozó riport
8. Interjú, stúdióbeszélgetés
9. Magazinműsor
10. Dramatikus művek
11. On-air promotion
12. Műsorarculat
13. Online audiovizuális tartalom: Így élünk mi
+1. TV:Online/Offline

 

A versenyben a következő alkotások vehetnek részt:

A versenyben kizárólag magyar nyelvű alkotások vehetnek részt. A fenti felsorolásban szereplő 1–13+1. sorszámú versenykategóriákban csak olyan művek vehetnek részt, amelyek 2009. január 1. és 2010. február 28. között kerültek televíziós műsorszolgáltatónál (13. sorszámú kategória esetén online portálon) első sugárzásra. Az a konkrét alkotás, amely a Kamera Hungária Televíziós Műsorfesztiválon korábban már díjban részesült, a díjazás kategóriájában nem vehet részt újból a versenyben.

 

Nevezésre jogosult

A szemle versenyében minden Magyarországon vagy határainkon túl bejegyzett alkotóműhely, vagy magyar, illetve külföldi állampolgárságú természetes személy indulhat (azaz a Ptk. 685. § c) pontjában meghatározott bel- és külföldi székhelyű gazdálkodó szervezet/állami vállalat, egyéb állami gazdálkodó szerv, szövetkezet, gazdasági társaság, egyes jogi személyek vállalata, leányvállalat, továbbá egyéni vállalkozó, valamint helyi és megyei önkormányzatok, költségvetési szervek, egyesületek, köztestületek, alapítványok, bel- és külföldi illetőségű természetes személyek).


A nevezési díjak

Minden (1–13+1.) versenykategóriában a nevezési díj nevezett alkotásonként:10.000 Ft + 25% áfa = 12 500 Ft.


A nevezési anyag benyújtásának határideje 2010. augusztus 19-én (csütörtök) 16.00 óra.

A verseny menete

A nevezési határidő lejártáig (2010. augusztus 19.) a Fesztiválirodába beérkezett alkotásokból szakmai zsűri választja ki a díjnyertes műveket. A zsűri tagjai neves alkotók, médiaszakemberek. Döntésük a díjkiosztó ünnepség során, 2010. szeptember 25-én kerül kihirdetésre. Kategóriánként egy-egy produkciónak ítél meg kategóriadíjat a versenyzsűri, ugyanakkor egy kiemelkedő egyéni teljesítményt alkotói díjjal ismer el. A közönség szavazatai alapján a legnépszerűbb televíziós személyiségnek és produkciónak közönségdíjak kerülnek kiadásra.


Pályázati kiírás

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.