Az Oktatási és Kulturális Minisztérium által meghirdetett pályázat keretében szakmai támogatásban részesülhet az a helyi önkormányzat, amely működési engedéllyel rendelkező muzeális intézményt (múzeumot) tart fenn. A támogatás utólagos elszámolás melletti előfinanszírozott, egy összegben folyósított, nem visszatérítendő támogatás. A támogatás feltétele a teljes fejlesztési költség 10%-ának megfelelő saját forrás biztosítása, továbbá az, hogy a kérelmező vállalja a támogatott fejlesztés keretében létrehozott kapacitásoknak, szolgáltatásoknak a fejlesztés befejezését követő legalább 5 évig történő fenntartását.

A támogatás az alábbi feladatokra kérelmezhető:
  1. nagyszabású - 10 millió forintnál nagyobb forrásigényű - állandó kiállítás előkészítésére, létrehozására, teljes körű felújítására, illetve korszerűsítésére, beleértve a kisebbségi kultúra értékeit bemutató kiállításrész kialakítását, valamint a kiállításhoz kapcsolódó több idegen nyelven előállított katalógusok, illetve kiállítási vezetők, ismertetők megjelentetését;
  2. oktatási célú közösségi terek kialakítására Budapesten és Pest megyében működő múzeumok számára; vagy
  3. "A felemelő század - nemzeti romantika és polgári felemelkedés a XIX. századi Magyarországon" témában a tájházakban, irodalmi emlékházakban és a műszaki örökséget őrző muzeális intézményekben megvalósuló kiállításokhoz szorosan kapcsolódó felújítási, korszerűsítési munkákra.

A kérelmező a támogatásra vonatkozó kérelmét 2010. április 20-ig nyújthatja be a kultúráért felelős miniszterhez a Magyar Államkincstár illetékes regionális igazgatósága útján.

Pályázati felhívás

Forrás: OKM

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.