fotókiállítás

A Pécsi Szakképzési Centrum Simonyi Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája fotókiállítást rendez Pécsett, az iskola aulájában a beküldött és a zsűri által kiválasztott képek felhasználásával. A pályázaton részt vehet minden rendszeres középfokú oktatásban részesülő nappali tagozatos tanuló, személyenként legfeljebb nyolc (8) darab (országos pályázaton még nem díjazott) - fekete-fehér, színes, vagy monokróm - digitális képpel.

 

 

 

Témák szerint két kategóriákat határoztak meg. Az „EGYÉB” kategória az eddigi hagyományokhoz hűen nem tartalmaz témáját illetően korlátozást azon kívül, hogy a képek témája a jó ízlés határain belül legyen, amiért a szerző felelősséget vállal. A másik téma a "FÉNY/ÁRNYÉK"A „FÉNY/ÁRNYÉK” kategóriákban olyan képeket is várnak a szervezők, amelyek tulajdonképpen a fotográfia alapjátékai. A leglényegesebb eleme az direkt árnyék, valamint a világos és sötét részek arányainak folyamatos váltakozása és játéka. Direkt fények, kontrasztos formák, felerősített tartalom jellemzi ezeket a képeket. A téma megközelítése lehet hagyományos vagy újító, realista vagy kreatív.

A regisztrációt követően a képek akkor válnak zsűrizhetővé, ha a pályázó befizette a képszámtól független 2.000,-Ft nevezési díjat banki, vagy postai készpénz átutalással.

Bankszámlaszám: 50100112-12010790 (Simonyi Károly Szakközépiskola és Szakiskola Dolgozóiért és Diákjaiért Alapítvány). Banki átutalásnál a megjegyzés rovatba a pályázó nevét és az „OKFP-2018” azonosítót kell feltűntetni. Postai készpénz átutalás esetén a „címzett” rovatba a 50100112-12010790 számlaszámot és "Budapest 1910"-et, a közlemény rovatba az „OKFP-2018”- öt kell beírni. (a kitöltési minta itt található). A beküldési határidőig a képek és adatok cserélhetők, javíthatók, törölhetők, a határidő lejárta után erre már nincs lehetőség. A kiállításon szereplő papírképek a rendező tulajdonában maradnak. A nevezési díj hiánya a képeket kizárja a pályázatból.

A díjazott és kiállított képekről a megnyitóra digitális katalógus készül, mely a kiállítás megnyitóját követően a honlapról letölthető lesz. A pályázatra beküldött képek a sajtóközlés és a kiállítás propagandája céljából szabadon és szerzői jogdíj nélkül felhasználhatók. A beküldött képeket országosan elismert fotóművészekből és szakemberekből álló zsűri értékeli és meghatározza a díjakat.

A zsűrizés során külön kategóriában történik a szakirányú fotóoktatásban részesülő és az ilyen oktatásban nem részesülő tanulók képeinek elbírálása. Az összesítésben legjobb eredményt elért iskola egy évre birtokba veheti a külön erre a célra készült „Halász Rezső vándorserleg”-et. A pályázat díjai a befizetett nevezési díjakból, a szponzorok által felajánlott támogatásokból és a szervezők által összeállított tárgyjutalmakból állnak össze. A díjak átvétele csak a helyszínen lehetséges, a díjakat a kiállítás megnyitóját követően a kiállítás nyitva tartásának időpontjáig őrizik meg.

További információ kérhető a 06-72-550-715 (Árgyelán-Vernes Judit, Domján Endre) telefonszámon és a kiíró honlapján. Minden egyéb felmerülő kérdésben a bíráló bizottság határoz, melynek döntése végleges, ellene fellebbezésnek helye nincs. A résztvevők a képek elektronikus úton történő beküldésével alávetik magukat a kiállítás feltételeinek.

A kiállítás 2018. április 27-ig tart nyitva minden nap 8 és 16 óra között. 
Helye: Pécs, Malomvölgyi út 1/B. 

A képek beérkezésének határideje: 2018. február 28. 23:59
Online eredményhirdetés: 2018. március 15. 00:00
A kiállítás ünnepélyes megnyitója és a díjak kiosztása: 2018. március 28. 11:00

Bővebb információ a pályázatról itt található.

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.