school kids

A most kezdődő tanévben 1,6 milliárd forint áll rendelkezésre az Útravaló program keretében a hátrányos helyzetű diákok tanulmányainak támogatására - jelentette ki a szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár szerdán az M1 aktuális csatorna műsorában.

Ez azt jelenti, hogy a 7. és 8. évfolyamban tanulókat, tanulmányi eredménytől függően havonta 7-14 ezer forinttal segítik, annak érdekében, hogy eljussanak a középfokú oktatásba. A középiskolásokat pedig havi 8-15 ezer forinttal támogatják azért, hogy érettségit szerezzenek - közölte Czibere Károly.

Az ösztöndíjprogramra, amelyben tavaly mintegy 9300 diák vett részt, szeptember 15-ig lehet jelentkezni; a hátrányos helyzetről szóló igazolást a jegyző állítja ki - tette hozzá az államtitkár.

Mint elmondta: a program fontos része, hogy a gyerekek tanulmányait mintegy 3500 mentor segíti, aki figyelemmel kíséri a tanulmányi eredményeiket és beavatkoznak annak romlása esetén.

Az alapvető cél, hogy az általános iskolások felkészüljenek a középiskolára, illetve az iskolatípus-váltásra. Hiszen utóbbi esemény különös nehézségeket okoz a családok számára - tette hozzá.

A középiskolásokat pedig abban kívánják támogatni, hogy ne morzsolódjanak le, és jussanak el az érettségiig - sorolta.

Mindez annál inkább fontos, mert Magyarországon különösen meghatározza a szülők végzettsége a gyermekek életútját. Ezen kívánnak változtatni az Útravaló programmal - mondta a politikus.

Czibere Károly a Kossuth Rádió 180 perc című szerdai műsorában arról beszélt, hogy már kisgyermek korban megkezdik a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatását. Ezt szolgálják a Biztos Kezdet Gyermekházak; immár 112 ilyen intézmény működik a 3 évesnél fiatalabb gyerekek és szüleik számára. Ugyanakkor további 150-et kívánnak kialakítani.

Ezekben az anyukák is megkapják az alapvető gyermekgondozási, higiénés és háztartástani ismereteket - mondta a politikus.

Forrás: kormany.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.