auditorium 3514584 960 720

Az AppArt Egyesület hat színházi nevelési programra hirdet pályázati lehetőséget 4-21 éves fiatalok csoportjainak. Nem csak a korosztály, de az előadások és feldolgozó színházpedagógiai foglalkozások témái is roppant széles körűek: a testvérféltékenységtől a sérültség iránti érzékenyítésen át a generációs különbségek témájáig kínálnak előadásokat.

A színházi nevelés egy gyűjtőfogalom – egyes válfajaiban azonosság, hogy nézőire inkább résztvevőiként tekint, és gyakorlatok, játékok és nyílt beszélgetések formájában gondolkodásra és reflexióra invitálja őket. Teszi mindezt egy színházi jelenet vagy komplett előadás apropóján.

A 2005-ben létrejött MáSzínházból 2015-ben kinőtt AppArt Egyesület ezt a módszert használva dolgozik együtt értelmileg akadályozott és értelmileg nem akadályozott gyerekekkel és felnőttekkel, egyrészt kommunikációs és szociális kompetenciák fejlesztése, valamint kreativitás és kritikai gondolkodás fejlesztése, másrészt társadalmi érzékenyítés céljából.
 
Hat különböző előadásra hirdetnek most pályázati lehetőséget óvodai, általános iskolai és középiskolás csoportoknak. A résztvevő fiatalok csoportos kedvezményes jegyekkel, 800 és 1500 Ft közötti összegért nézhetik meg az előadásokat, amelyekhez térítésmentesen kapnak beavató és/vagy feldolgozó programokat. Az előadások között van, amit a el tudnak vinni a pályázó iskolájába, a többire az AppArtba (1077 Budapest, Wesselényi utca 73.) és az RS9 Színházba (1075 Budapest, Rumbach Sebestyén u. 9.) várják a csoportokat. A foglalkozások megvalósulhatnak az előadás helyszínén vagy a pályázó intézményében, külön egyeztetett időpontban.
 
 
A megpályázható előadások:
 
Apák fiai – Inkluzív színházi előadás, feldolgozó programmal (60+90 perc)
 
A zuhanás sokkja – Integrációs kamaraszínházi előadás feldolgozó beszélgetéssel (100+60 perc)
 
Carlo – Komplex színházi nevelési előadás, amelyben az előadás és a drámapedagógiai részek egy egységet alkotnak (180 perc, egy szünettel)
 
Ejha – Bábszínházi előadás feldolgozó programmal (40+30 perc)
 
KépMás - Próbálom túlkiabálni magam– Inkluzív színházi előadás beavató foglalkozással és feldolgozó programmal (90+70+90 perc)
 
S(irály) generáció – Komplex színházi nevelési előadás, amelyben az előadás és a drámapedagógiai részek egy egységet alkotnak (180 perc, egy szünettel)
 
A kedvezményes részvételi lehetőségeket a Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft., Erzsébetváros Önkormányzata, a Nemzeti Kulturális Alap és a Summa Artium Alapítvány támogatásának köszönhetően tudják biztosítani.
 
Pályázási határidő: 2019. november 5. kedd
 
A pályázati felhívás megtekinthető itt.

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.