palóc viselet

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében kiírt pályázatok minden magyar ember érdekeit szolgálják - mondta Schanda Tamás Kolozsváron, a Pont Csoport és Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa által szervezett szakmai fórumon a tárca közleménye szerint. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkársága szombati, MTI-nek küldött közleménye szerint az államtitkár hangsúlyozta: Magyarország felelősséget vállal a külhoni magyarokért, kötelességének tartja támogatásukat. Lehetőségeihez mérten minden segítséget megad a határon túli magyar közösségeknek a szülőföldön történő boldogulásához és a magyar nyelv megőrzéséhez.

Kiemelt figyelmet szentel a határon túli nemzetrészek megmaradásának, fejlődésének, intézményeik fejlesztésének.  Az Emmi nemzetstratégiai céljai pontos irányvonalakat határoznak meg, teljesülésükkel a magyarság erősödik. A program középpontjában az ember áll. Magyarország csak akkor erősödhet tovább, ha a magyar családokat és a közösségeket támogatja a rendelkezésre álló eszközökkel.

Schanda Tamás megjegyezte: a magyar kormány feladata, hogy a fejlesztési források minél előbb a legmegfelelőbb helyre jussanak.

Ismertette, hogy a Transznacionális együttműködések című pályázati felhívás célja a magyarországi közszolgáltatások elérhetőségének és minőségének javítása, amit a nemzetközi együttműködésekben tapasztalatok és jó gyakorlatok kicserélésével, alkalmazásával, a nemzetközi hálózatépítés támogatásával, közös szakmai programokkal kívánja a magyar kormány elősegíteni. A felhívás keretében összesen 5,39 milliárd forint fejlesztési forrásra lehet pályázni. Támogatási kérelmet Magyarországon székhellyel rendelkező egyházi szervezetek, egyesületek, alapítványok nyújthatnak be önállóan vagy konzorciumban. Az érvényes pályázat feltétele azonban legalább két nemzetközi, határon túli partnerrel kötött együttműködési megállapodás becsatolása. Projektenként 30-50 millió forint közötti, vissza nem térítendő támogatás biztosítható - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.