Warning: strpos(): Empty needle in /chroot/home/palyazat/palyazatihirek.eu/html/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 657

Warning: strpos(): Empty needle in /chroot/home/palyazat/palyazatihirek.eu/html/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 657

30-60%-os vissza nem térítendő támogatás igényelhető a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium által meghirdetett pályázaton, melynek keretében a hagyományos lakóépületek klímavédelmi célú energiahatékonysági felújítására (nyílászáró csere, hőszigetelés, fűtés- és használati melegvíz ellátás korszerűsítése), megújuló energiaforrások alkalmazására, valamint új építésű energiatakarékos lakóépületek támogatására is lehet pályázni. A pályázat keretében a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 2 milliárd Ft.

Támogatást igényelhetnek hagyományos technológiával épült ingatlanok esetében
  • természetes személyek
  • lakásszövetkezetek
  • társasházak
Iparosított technológiával épült ingatlanok esetében csak természetes személyek pályázhatnak, és kizárólag nyílászáró cserére.

A támogatási rendszer úgy került kialakításra, hogy az elsősorban komplex jellegű felújítások megvalósítására ösztönözzön. A támogatás típusa utólagos, teljesítés arányos, vissza nem térítendő támogatás, mely a kifizetett számlák alapján hívható le.

Lakásfelújítás esetén a pályázat megvalósítása révén legalább eggyel jobb energetikai kategóriát kell elérni.
  1. Nyílászáró csere / nyílászáró utólagos hőszigetelés esetén a támogatás mértéke 30%, összege maximum 555.000,- Ft lehet.
  2. Fűtés- és használati melegvíz ellátás korszerűsítése esetén a támogatás mértéke 30%, összege maximum 630.000,- Ft lehet.
  3. Hőszigetelés esetén a támogatás mértéke 30%, összege maximum 540.000,- Ft lehet.
  4. Megújuló energiaforrás hasznosítása esetén a támogatás mértéke 30%, összege maximum 1.470.000,- Ft lehet.
Amennyiben a beruházással érintett épület a felújítás eredményeképpen eléri legalább a "B" energetikai kategóriát, a pályázó jogosult a KlímaBÓNUSZ támogatásra is, melynek keretében az elért energetikai kategóriától függően a beruházási költség 10-30%-ának megfelelő további támogatást kap, melynek összege az elért kategóriától függően maximum 200 ezer - 1 millió Ft lehet.

Új építésű ingatlanok esetében az A+ energia kategóriát elérő ingatlanok támogathatók. A támogatás mértéke 25 ezer Ft/m2, maximális összege 3.250.000,- Ft lehet. Új épület építése maximum 130 m2-ig támogatható. A támogatási összegre azon költségek tekintetében jogosult a pályázó, melyek energiahatékonyságot javító, CO2 kibocsátást csökkentő tevékenységek megvalósításával kapcsolatosak.
A pályázat értékelése során előnyt élvez az a pályázó, amelyik vállalja nyilatkozatban, hogy a kivitelezés Kiváló Építési Termék védjeggyel ellátott termékeket alkalmaz.

A pályázatokat 2010. október 30-ig, vagy a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehet benyújtani.

Pályázati felhívás

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.