Izzók

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium uniós forrásból 230 millió forint keretösszegű pályázatot írt ki energiatakarékos izzók cseréjére. Az izzók vásárlására az időseket és a nagycsaládosokat támogató közhasznú alapítványok és egyesületek, valamint óvodák pályázhatnak. Az izzócsereprogram során mintegy 220 ezer hagyományos, 100 wattos izzót cserélnek ki, ami éves szinten a fogyasztóknál mintegy 780 millió forint költségmegtakarítást, évi 23 900 tonnányi szén-dioxid-megtakarítást és 3,14 megawatt erőművi kapacitásigény-csökkenést eredményez - áll a tárca közleményében.

A most elindult izzócsereprogram annak a nyári akciónak a folytatása, amelynek során a zöldtárca kísérleti jelleggel húszezer háztartásba jutatott el egyenként két darab energiatakarékos izzót a rászoruló nyugdíjasoknak. Amennyiben a háztartásokban igen gyakran használt hagyományos 100 wattos izzókat cserélik le az energiatakarékos 20 wattos égőkre, az az áram jelenlegi árával és napi hétórás üzemidővel számolva lakásonként több mint 16 ezer forintos megtakarítást eredményez évente. A támogatás maximum 40 ezer forint lehet. A pályázatok benyújtására 2009. december 15-e és 2010. január 15-e között van lehetőség.

Pályázati felhívás itt:  az időseket és a nagycsaládosokat támogató közhasznú alapítványok, egyesületek, valamint a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. tv. 24. § (1)-ben foglaltaknak megfelelő, belföldi székhelyű, költségvetési szervek által, valamint nem állami, nem helyi önkormányzat által fenntartott óvodák környezet- és klímavédelmi célú programjának támogatására

Forrás: Napi Online Hírügynökség

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.