A Környezet és Energia Operatív Program új kiírása 6 milliárd forint keretösszeggel KKV-k és költségvetési szervek számára a megújuló energiaforrás-hasznosító technológiák és eszközbeszerzések támogatását szolgálja.  A pályázat gyors, 2-3 hónap átfutási idejű, és  30-70% vissza nem térítendő támogatást tesz elérhetővé.

A 2009. augusztusában a Környezet és Energia Operatív Program keretében megjelent „Helyi hő és hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal” KEOP-2009-4.2.0/A kódszámú konstrukció ösztönözni és támogatni kívánja vissza nem térítendő támogatás formájában a helyi energiaigényt megújuló energiaforrásokból kielégítő eszközök beszerzését. Ennek érdekében a napkollektoros rendszerek, a szilárd biomassza (apríték, pellet, darabosfa, faelgázosító) kazánok és hőszivattyús rendszerek telepítése támogathatóak. Pályázat nyújtható be mind meglévő rendszerek energiaforrás-váltására, mind új igény kielégítéséhez kapcsolódó fejlesztéshez.

Pályázatot nyújthatnak be kis- és közepes vállalkozások, központi és helyi költségvetési szervek, oktatási intézmények, nonprofit szervezetek is. A sikeres pályázók 1-50 millió forint közötti összegeket is elnyerhetnek, 30-70 %-os támogatási a pályázati útmutatóban meghatározott szempontok szerint. A pályázatok benyújtására a rendelkezésre álló keret erejéig folyamatosan van lehetőség a pályázati útmutatóban meghatározott feltétek szerint.

A Környezeti és Energia Operatív Program támogatási politikáját meghatározó egyik legfontosabb stratégiai megfontolás az, hogy a természeti erőforrások hatékonyabb és takarékosabb használata elősegíti a fenntartható fejlődés irányába történő előrelépést, ezzel javítja az ország versenyképességét. Éppen ezért elsődleges cél azoknak a helyi foglalkoztatást hosszútávon biztosító kis- és közepes vállalkozásoknak, költségvetési szerveknek, oktatási intézményeknek és nonprofit szervezeteknek a támogatása, amelyek a megújuló energiaforrások tudatos felhasználását célzó fejlesztésekkel kívánják energiahatékonyságukat növelni és ez által költségeiket csökkenteni.

Pályázati dokumentáció


Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.