Megjelentek a rég várt lakossági energiatakarékossági pályázatok. A Program a lakosság energiahatékonysági beruházásait ösztönzi, nyílászárók cseréjéhez vagy hőszigeteléséhez, fűtés vagy melegvíz-ellátás korszerűsítéshez, lakások hőszigeteléséhez, valamint a megújuló energiafelhasználáshoz kínál összesen 1,5 milliárd forint értékben vissza nem térítendő támogatást. Emellett az érdeklődők a „Sikeres Magyarország” hitelrendszer keretében további 15,1 milliárd forint kedvezményes kamatozású hitelre is pályázhatnak. 2009. augusztus 1-jétől nyújthatók be pályázatok az idei Nemzeti Energiatakarékossági Program forrásaira.

A KHEM a korábbi évek tapasztalatai alapján módosította a pályázati kiírásokat az egyszerűbb, az igényekhez jobban alkalmazkodó, az energiatakarékossági célokat hatékonyabban szolgáló rendszer érdekében.

A pályázati rendszerben a minisztérium idén négy különböző beruházási cél megvalósítását segíti, az egyes konstrukciókhoz eltérő támogatási intenzitás és maximális támogatási összeg tartozik.

Pályázat megnevezése Támogatás mértéke Támogatás maximális összege
nyílászáró csere és / vagy nyílászáró utólagos hőszigetelése 30% 555 000 Ft
fűtés és / vagy használati melegvíz-ellátás korszerűsítése 30% 630 000 Ft
utólagos hőszigetelés 30% 630 000 Ft
megújuló energiaforrás hasznosítása 35% 1 470 000 Ft

„A különböző összegek és támogatási mérték alapja, hogy az energetikailag hatékonyabb korszerűsítéseket magasabb hozzájárulásokkal ösztönözzük. Idén egyedi pályázati lehetőséghez jutnak az iparosított technológiával épült épületek lakásainak a tulajdonosai is” – emelte ki Oláh Lajos, a szaktárca államtitkára.

Pályázati felhívások

Forrás: KHEM

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.