A helyi hő és hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal című pályázati konstrukció a kisebb bekerülési költségű (2-125 millió forint), műszaki szempontból jól tipizálható megújuló energiaforrás-hasznosító technológiák (napkollektorok, biomassza kazánok, hőszivattyúk) gyors lefutású támogatását szolgálja elsősorban a KKV-szektoban és költségvetési szervek számra, ezzel növelve a megújuló energiaforrások felhasználást, csökkentve a hagyományos energiahordozók felhasználását és az üvegházhatású gázok kibocsátását. Pályázatot nyújthatnak be vállalkozások, költségvetési szervek és civil szervezetek is.


A sikeres pályázat alapfeltétele, hogy a támogatási igénye 1 és 50 millió Ft közé essen. A pályázati kiírás feltétele, hogy a pályázó a pályázat összeállítása előtt energiaauditot és tanúsítást végeztessen el, (kivétel, ha a pályázat tárgya használati melegvíz előállító rendszerek kibővítése napenergiát hasznosító technológiával, illetve ha gazdasági termelő folyamat közvetlen hőigénynek kielégítésére irányul a pályázat) majd az ebben szereplő javaslatnak megfelelő eszközbeszerzésre jogosult pályázatot benyújtani.
A konstrukció ösztönözni és támogatni kívánja az energiaigényt helyi, megújuló energiaforrásokból kielégítő eszközbeszerzések megvalósulását, jelen konstrukció keretében támogathatott technológiák:
biomassza (apríték, pellet, darabosfa) kazánok
napkollektoros rendszerek
hőszivattyús rendszerek telepítése.

A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 2009-2010. évekre 6 milliárd forint. A támogatás formája vissza nem térítendő támogatás. A támogatás mértéke a megvalósítási helytől és a pályázó jogállásától függően az összes elszámolható költség 30-70 százaléka lehet. A pályázat keretében minimum 1 millió, maximum 50 millió forint támogatás igényelhető.

A pályázatokat várhatóan 2009. augusztus 1-től november 15-ig lehet majd benyújtani.

Pályázat tervezet

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.