Fenntartható

Kormányzati fenntarthatósági fejlődési stratégiát készít az Innovációs és Technológiai Minisztérium - jelentette be a tárca államtitkára. Ennek elősegítésére új pályázatok indulnak, a jövő héten például az illegális hulladéklerakás felszámolásával kapcsolatban írnak ki pályázatot egyetemi hallgatóknak. A pályázatok a kormany.hu-n is elérhetőek lesznek. 

Boros Anita, az építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár kiemelte, hogy a fenntarthatóság kérdésre számos szakpolitikai területet érint. A tényleges áttöréshez rendszerszintű látásmód kell, és az átmeneti időszakban is meg kell őrizni a társadalmi jólétet - mondta.

Az államtitkár hangsúlyozta, ennek jegyében kezdik meg a kormányzati fenntarthatósági fejlődési stratégia kidolgozását, amelynek célja, hogy megtalálják a megfelelő megoldásokat és technológiákat. Közölte: a problémák ismertek, és tudják, hogy min kell javítani. Az országnak fokozatosan át kell térnie a körforgásos gazdálkodásra. A kormány ebben a szemléletformálás, illetve a cégek technológiaváltásának támogatásával igyekszik segíteni - mondta Boros Anita.

A programsorozatról elmondta, hogy idén mintegy negyven rendezvényen szólítják meg a társadalmi közösségeket és gazdasági társaságokat. Az ITM célja egy fenntarthatósági kutatóhálózat életre hívása is, amely segíti a kormányzat reagálását a környezeti kihívásokra.

Forrás: MTI

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.