napelem 2017

 Február 14-ig még benyújthatóak a pályázatok a Virtuális Erőmű Program fenntarthatósági kezdeményezésre, melynek célja, hogy a partnerek energia- és CO2 megtakarításait pályázatain keresztül összegyűjtse, bemutassa, jó példáikat megossza és díjazza. Az el nem használt és így fosszilis erőműben meg nem termelt, tehát kiváltott energia egységekből egy „virtuális erőmű” épül, mely mára az ország 6. legnagyobb villamos erőművévé vált. A programban több kategóriában is lehetséges a pályázás, energiatudatos belföldi székhelyű gazdálkodó szervezetek, állami intézmények és önkormányzatok is nyújthatnak be támogatási kérelmet.  

A díjátadó ünnepségre 2020. márciusában kerül sor, a Parlament épületében.  A Virtuális Erőmű Program (VEP), Dr. Áder János, köztársasági elnök által fővédnökölt és az Európai Bizottság által a legjobb három uniós energiahatékonysági program közé választott fentarthatósági kezdeményezés.

A nemzetközi kutatások azt bizonyítják, hogy a vállalati energiahatékonyság javításának első lépése a tudatosság megteremtése; odafigyeléssel, az energiafogyasztás ésszerűsítésével, a fogyasztás mérésével és ellenőrzésével az energiafelhasználás mintegy 10%-kal csökkenthető. Az energiafelhasználás tudatosítása olcsó, beruházást alig igényel, elsősorban a szemlélet és a vállalati gyakorlat megváltoztatása szükséges hozzá. Ha a vállalat energiatudatossá vált, következő lépés az energiahatékony beruházások vizsgálata. Az energiahatékonyság javításának útját követve épül fel az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat.

Az alábbi kategóriákban lehetséges a pályázás:

Energiatudatos Vállalat Díj
Az Energiatudatos Vállalat Cím az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat első szintje. Ez a szint nem igényel múltbéli sikereket, már megvalósult energiahatékonysági fejlesztéseket, azonban elkötelezettséget igényel a fejlődésre.

Energiahatékony Vállalat Díj
Az Energiahatékony Vállalat Díj az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat második szintje. Ha egy vállalat el szeretné érni ezt a szintet, akkor már megvalósult, sikeres energiahatékonysági projektet/intézkedést kell tudni felmutatnia.

Energiatudatos Intézmény Díj
Az Energiatudatos Intézmény Cím az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat első szintje. Ez a szint nem igényel múltbéli sikereket, már megvalósult energiahatékonysági fejlesztéseket, azonban elkötelezettséget igényel a fejlődésre.

Energiahatékony Intézmény Díj
Az Energiahatékony Intézmény Díj az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat második szintje. Ha egy intézmény el szeretné érni ezt a szintet, akkor már megvalósult, sikeres energiahatékonysági projektet/intézkedést kell tudni felmutatnia.

 

Energiatudatos Iskola Díj és Energiahatékony Iskola Díj
A 2016 óta már negyedik alkalommal meghirdetett Energiatudatos Iskolákért Pályázatra (ETIP 2019) továbbra is bármelyik iskola tud jelentkezni, és így elnyerheti az „Energiatudatos Iskola”, vagy „Energiahatékony Iskola” címet.

Energiatudatos Önkormányzat Díj
Energiatudatos Önkormányzat Címet kaphatnak azok az önkormányzatok, amelyek kész tervekkel és ezekre épülő benyújtott pályázatokkal, így erős elkötelezettséggel rendelkeznek az energiatudatosság iránt.

Energiahatékony Önkormányzat Díj
Energiahatékony Önkormányzat Címet kaphatnak azok az önkormányzatok, amelyek a kész terveken és benyújtott pályázatokon túl megvalósított és lezárt energetikai beruházásokkal, így mérhető megtakarításokkal vagy mérhető megújuló energiatermeléssel rendelkeznek.

Egyéni szakértői díjak
Az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat keretében minden évben díjazzák az egyénileg kiemelkedő teljesítményt nyújtó energetikai szakértőket. 

 

 

A pályázati felhívás itt érhető el.

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.