AdobeStock 245393308 1

Elektromos autókra járó nemzeti támogatást 2020. május 1-ig lehet igényelni. A korábbiakkal ellentétben a kereskedői regisztrációhoz magyarországi garanciális javítási székhellyel nem kell rendelkezni, elegendő egy olyan átvételi pont fenntartása, ahol a járműveket garanicális javítási igénnyel le lehet adni.   A módosítás lehetővé teszi, hogy pl. Teslák vásárlói is megkaphassák a maximum 1,5 millió forintos támogatást.

Ez azt jelenti, hogy olyan autókra is igénybe vehető az állami támogatás, amelyek egyelőre nem rendelkeznek hazai képviselettel és szervizzel

Európába, illetve a szomszédos Ausztriába már több olyan gyártó is megérkezett, amelyeknek nálunk nincs szervize, mint például a kínai JAC, vagy a szintén kínai kézben lévő MG, melyek vállalkozó szellemű kereskedőkön keresztül eljuthatnak hazánkba is. A legismertebb ilyen márka azonban kétségtelenül a Tesla, amelynek forgalmazásával már több cég is foglalkozik az országban, a kiírásban korábban szereplő kitétel miatt azonban eddig nem voltak jogosultak az állami támogatásra. A fenti módosítás azonban lehetővé teszi, hogy a pályázatokat bonyolító IFKA-val való kereskedői szerződéskötés után a bruttó 20 millió forint alatti vételárú Teslák vásárlói is megkaphassák a maximum 1,5 millió forintos támogatást. A keretbe ideális forint-euró árfolyam esetén a Model 3 SR+ és LR változatai férnek be.

Támogatási kérelmet nyújthatnak be:

  • magyarországi lakóhellyel rendelkező természetes személyként legfeljebb egy elektromos gépkocsi beszerzése támogatható;
  • magyarországi székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkező egyéni vállalkozónként, ügyvédenként, egyéni szabadalmi ügyvivőnként, egyéni közjegyzőnként legfeljebb egy elektromos gépjármű beszerzése támogatható, amennyiben a rendelkezésre álló szabad de minimis keretét nem haladja meg az igényelt támogatás összege;
  • magyarországi székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkező civil szervezetként, helyi önkormányzatként, köztestületként, költségvetési szervenként, egyházi jogi személyként, ügyvédi irodaként, szabadalmi ügyvivői irodaként, közjegyzői irodaként, gazdasági társaságonként és végrehajtói irodaként legfeljebb a rendelkezésre álló szabad de minimis keretének összegéig beszerezhető darabszámú elektromos gépjármű beszerzése támogatható.

A támogogatást tisztán elektromos személygépkocsik, legfeljebb 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű tisztán elektromos tehergépkocsik és/vagy L7e-CU kategóriájú áruszállításra tervezett nehéz emelt teljesítményű kvadok vásárlásához lehet felhasználni.

A támogatás mértéke a bruttó eladási ár 21 %-a (legfeljebb 1,5 M Ft). A támogatás csak a 20 millió Ft bruttó vételárat meg nem haladó gépjárművekre igényelhető.

A pályázati kiírás itt érhető el.

Forrás: villanyautosok.hu

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.