fűtőtest

Az Otthon Melege Program hazai költségvetési forrásból meghirdetett fűtéskorszerűsítési alprogramjára elkülönített keretösszegből közel 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás még a lakosság rendelkezésére áll. 

Az alprogramra eddig több mint 4300 támogatási kérelmet nyújtottak be, a beérkező pályázatok feldolgozása folyamatos. A legtöbb pályázat a közép-dunántúli (közel 1300), az észak-alföldi (közel 700) és észak-magyarországi (több mint 560) régiókból érkezett.

A fűtéskorszerűsítési pályázat keretében a beruházással érintett családi házban vagy egyedi fűtési rendszerrel rendelkező társasházi lakásban tulajdonjoggal rendelkező természetes személyek igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást új kondenzációs kazán beépítésére és a kiegészítő költségekhez (pl.: kéményátépítés, radiátorok cseréje, fűtési csőhálózat korszerűsítése). A támogatás maximális mértéke az elszámolható bruttó költségek 40 százaléka, de legfeljebb 700 ezer forint.

A szén-dioxid kibocsátási egységek értékesítéséből származó bevételek terhére biztosított 3,5 milliárd forintos forrás várhatóan 6-9 ezer épület, lakás fűtési rendszerének korszerűsítéséhez járulhat hozzá.

A kormány kiemelt célja, hogy az otthonteremtési program, az adócsökkentések, családi adókedvezmények és a foglalkoztatási programok mellett a rezsiköltségeket jelentősen csökkentő intézkedésekkel is segítse a magyar családok megerősödését. E célt szolgálja az Otthon Melege Program is, amelynek köszönhetően a háztartások energiafelhasználása érzékelhető mértékben csökken. A 2014-ben elindított Otthon Melege Program eddig közel 120 ezer háztartás energetikai korszerűsítését tette lehetővé mintegy 23 milliárd forintnyi támogatással.

Az Otthon Melege Programról hivatalos tájékoztatás a pályázatkezelő NFSI Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Nonprofit Kft. oldalán található.

Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

A hivatalos kormányzati kommunikációt árnyalja a napi.hu mai cikke.

 

FIGYELEM! A Pályázati Hírek portál egy híroldal, nem a pályázatok kiírója, kezelője vagyunk. A portált üzemeltető NLC Tanácsadói Csoport Kft. foglalkozik pályázati tanácsadással és pályázatírással, de lakossági pályázatokat nem vállal, ezügyben nem tud tanácsot adni, kérjük ne keressenek bennünket lakossági pályázatok, így az Otthon Melege Program (lakásfelújítás, mosógépcsere stb.) ügyében!

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.