insulation 978999 960 720

Április 24-től igényelhető a nullaszázalékos hitel az ország egész területéről, melyből összesen közel 24 ezer lakóépület energetikai korszerűsítése valósítható meg - írja a Portfolio. A kölcsön folyósítása történhet utófinanszírozással, vagyis hogy a pályázó megelőlegezi a beruházás összegét és utólag megkapja a hitelt. A másik eset a szállítói finanszírozás, mikor a kivitelező állja a költségeket, így az igényelt kölcsönt is ő kapja meg. 

A VEKOP-5.2.1-17 Pest megyében, a GINOP-8.4.1/A-17 pedig a Pest megyén kívüli területeken igényelhető. A kamatmentes hitelt természetes személyek, társasházak és lakásszövetek igényelhetik. Támogatható a pályázat keretein belül a megújuló energiaforrásokat hasznsoító berendezések telepítése, nyílászárócsere, hőszigetelés és más, energiahatékonyságot növelő beruházások. A pályázathoz 10% önerő szükséges, családi házak korszerűsítésére maximum 10 millió forintot, társasházi lakásokra maximum 7 millió forintot lehet igényelni.

A Portfolio cikkében a teljes hitelkérelmi folyamatot átláthatjuk:
A kérelem benyújtása után értékelik a pályázatot és tájékoztatják a pályázót az eredményről.
Pozitív eredmény esetén megtörténik a szerződéskötés, a folyósítási feltételek teljesítését követően a hitel folyósítása megkezdődik, kizárólag a teljesítésigazolással alátámasztott számlák benyújtásával.

A finanszírozás két fő formája az utófinanszírozás és a szállítói finanszírozás. A szállítói finanszírozás esetében a számla benyújtását követően a szállító számlájára történik a folyósítás, tehát a pályázónak nem kell előre kifizetnie a fejlesztés költségeit. Utófinanszírozás esetében először a pályázó kifizeti a kivitelezőnek a számlákat, ezután a bank neki utalja el az összeget, tehát a pályázó a saját pénzéből valósítja meg a fejlesztést, majd a számlák benyújtása után megkapja az összeget.
Fontos figyelembe venni, hogy utófinanszírozásnál legfeljebb két alkalommal van lehetőség elszámolásra, összesen a kölcsön 50%-a erejéig, valamint készpénzes számla csak kis összegben, nettó 300 ezer forint alatt számolható el.

A Portfolio felhívja a figyelmet továbbá, hogy a benyújtott számláknak a pályázó nevére kell, hogy szóljanak, valamint kötelező csatolni az ügyfél bankszámlakivonatát. Fontos, hogy deviza számla szállítói finanszírozása esetén a kedvezményezett által nyitott fedezeti bankszámlán rendelkezésre kell állnia a bizonylat alapján fizetendő összeg 5%-a értékében egy úgynevezett beruházási tartaléknak.

Bővebb információk a Portfolio cikkében - itt!

Forrás: Portfolio.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.