engineer roof solar panels 580x358

Elérhető a VEKOP-5.2.1-16 kódszámú hitelprogram felhívás tervezete, melynek keretein belül lehetséges a lakóépületek energiahatékonyságának javítására, valamint megújuló energia felhasználására vonatkozó tevékenységekre kérelmet benyújtani.  Ez a program a VEKOP keretében Budapesten és Pest megyében nyíilik meg, de hamarosan a többi régióban is elérhető lesz a KEHOP-ban. A kölcsönfelvevők természetes személyek és társasház vagy lakásszövetkezet lehet. Az igényelhető hitel természetes személy esetén 1-10 millió forintig terjedhet, társasház vagy lakásszövetkezet kölcsönfelvevő 1-7 millió forint közti összeget kérelmezhet 0%-os kamattal.

A hitelprogramban elszámolható költségek az energiahatékonyság javításához és a megújuló energiaforrást hasznosító berendezések kialakításához kapcsolódó tevékenységek. Természetes személy hiteligénye társasházi vagy lakásszövetkezeti lakás korszerűsítése esetén kizárólag az energiahatékonyság növelésére irányulhat. 

Elszámolható költségek energiahatékonyság növelése esetén:

  • hőszigetelés
  • nyílászárók cseréje
  • árnyékoló szerkezetek beépítése
  • fűtési- és használatimelegvíz korszerűsítése
  • hővisszanyerő berendezés korszerűsítése
  • világítási rendszerek energiatakarékossá való átalakítása

Társasház vagy lakásszövetkezet kölcsönfelvevő esetén lehetséges továbbá a közös használatú gépészeti rendszerek korszerűsítése és cseréje, valamint a szellőző- és hűtőberendezések cseréje is.

Elszámolható költségek megújuló energia felhasználására vonatkozó tevékenységek esetén:

  • napkollektoros rendszer
  • brikett, pellet, faapríték, faelgázosító kazánrendszer
  • napelemes rendszer
  • hőszivattyús rendszerek

Az önerő elvárt mértéke a projekt elszámolható költségének minimum 10%-a. A kölcsön kamata fix 0%/év, továbbá nem kerül felszámításra a kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék, előtörlesztési díj és szerződésmódosítás díja sem. A kölcsön futamideje a kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 20 év, a szerződéskötést követően a projektet 18 hónapon belül be kell fejezni. A Hitelprogram keretében utoljára 2023. december 31-én lehet kölcsönszerződés alapján a Végső Kedvezményezetteknek kifizetést teljesíteni.

Bővebben

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.