fridge

Pár órát volt nyitva és máris bezárult, az Otthon Melege Program háztartási nagygépcseréről szóló pályázati lehetősége. A régiónként megnyíló pályázat, ma elsőként az Észak-Alföldön (Jász-Nagykun-Szolnok-, Hajdú-Bihar-, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) vált pályázhatóvá, néhány óra alatt több mint 3000 pályázó jelentkezett az ügyfélkapun keresztül hűtő- és fagyasztóberendezés energia megtakarítást eredményező cseréjére. A nagy érdeklődés és a rendelkezésre álló forrás kimerülése miatt az észak-alföldi régióban 2016. július 4-én határozatlan időre fel kellett függeszteni a pályázatot, a felfüggesztés kizárólag a nagycsaládosokat és a nyugdíjas pályázókat érinti. A további magánszemélyek számára még van keret, nekik 2016. július 6-án nyílik a pályázati beadás kezdete.

Az észak-alföldi régióban a nyugdíjas, illetve a nagycsaládos természetes személyek 2016. július 4-én, 13:00-ig nyújthatnak be a pályázatukat. A nagy érdeklődésre való tekintettel, az eredeti terveknek megfelelően a pályázat valamennyi nagykorú természetes személy számára elérhető lesz a régióban 2016. július 6-án 8:00 órától. Az érdeklődők 2016. július 6-án 8:00-10:00 óra között nyújthatják be pályázataikat, így a pályázati lehetőségtől senki sem esik el.

A Pályázati Útmutatóban meghatározott feltételeknek megfelelő pályázatok a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig részesülhetnek támogatásban. A benyújtott pályázatokkal kapcsolatos kommunikáció a pályázati portálon (https://hgcs-2016.nfsi.hu/) keresztül lehetséges.

Az Otthon Melege Program keretében meghirdetett családbarát pályázati konstrukciók célja, hogy gyors, megfelelő intenzitású támogatáshoz juttassák a lakosságot az ország egész területén. A támogatások felhasználásával jelentősen javulhat a lakossági energia-felhasználás hatékonysága, csökkenhet a hazai szén-dioxid-kibocsátás, mindez nagymértékben hozzájárul a hazai klímavédelmi és energiahatékonysági célok eléréséhez.

A polgári kormány kiemelt célja, hogy a családok megerősödjenek, és előrébb léphessenek. Ezt kívánja elősegíteni a családi adórendszerrel, az adócsökkentésekkel, és a foglalkoztatási programokkal. E célt szolgálja továbbá az otthonteremtési program, amely garantálja, hogy a magyar családok olcsóbban juthassanak saját otthonhoz és a lakásfenntartási költségeik is olcsóbbak legyenek. A magyar családok boldogulását segíti az Otthon Melege Program is, amelynek köszönhetően a háztartások energiafelhasználása érzékelhető mértékben csökken. A 2014 szeptemberében indult program eddig közel 17 milliárd forint összértékben biztosított támogatást, aminek köszönhetően mára több mint 85 ezer háztartás energiahatékonysága javult.

A régiónkénti nyitás folytatódik, 2016. július 11-én 0 óra 1 perctől a Dél-Alföldön (Csongrád-, Bács-Kiskun- és Békés megye) lehet pályázatokat benyújtani, vélhetően hasonló gyorsaságú keretkimerülés mellett. A pályázati dömping Budapesttel és Pest megyével zárul, 2016. július 26-án.

 

Forrás: kormany.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.