A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 700 millió forint keretösszegben ír ki pályázatot az Új Széchenyi Terv keretében egycsatornás gyűjtőkémények felújításának támogatására. A ma megnyíló konstrukció célja a többlakásos lakóépületekben üzemelő, fűtő- vagy vízmelegítő-berendezések égéstermékeit elvezető egycsatornás gyűjtőkémények biztonságtechnikai korszerűsítése.

A társasházak és lakásszövetkezetek épületeik, a helyi önkormányzatok saját tulajdonú bérházaik gyűjtőkéményeinek felújítására nyújthatnak be pályázatot 2011. december 5-étől. A támogatás a többlakásos lakóépületek gyűjtőkéményeinek és az ezekhez kapcsolódó füstcsövezés lakáscélú helyiségeire jutó kéményszakaszainak a korszerűsítésére igényelhető. A fejlesztések eredményeként megoldható a tüzelőberendezések által előállított égéstermékek biztonságos elvezetése, megakadályozható életbiztonságot veszélyeztető visszaáramlásuk.

A pályázati forrás a teljes beruházási érték 40 százalékát fedezheti, de lakásonként legfeljebb  150 ezer forint támogatás nyerhető el. A pályázat lehet kétlépcsős vagy egylépcsős, attól függően, hogy az önkormányzat támogatja-e az adott pályázatot.

A támogatás minden esetben vissza nem térítendő, utófinanszírozású. A pályázatok 2011. december 5. és 2012. június 30. között, vagy a keret kimerüléséig nyújthatók be kizárólag elektronikus úton.

Az október elején meghirdetett,  2,97 milliárd forint keretösszegű ZBR  „Megújuló energiahordozó felhasználását elősegítő, használati meleg víz előállítását és fűtésrásegítést szolgáló napkollektor-rendszer kiépítése alprogram” pályázatra november végéig mintegy 1500 pályázat érkezett be több mint egymilliárd forint támogatási igénnyel. A beérkezett pályázatokat az ÉMI Nonprofit Kft. folyamatosan dolgozza fel. A további támogatási igények 2011. december 31-ig, vagy a keret kimerüléséig a http://uszt-napkollektor.hu/ oldalon nyújthatók be.

Bővebb informácó

Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.