A korábbi lakossági energiahatékonysági pályázatok sikerének köszönhetően az ősz folyamán új pályázat fog megjelenni, melynek alapvető célja a napenergiát hasznosító, használati melegvíz előállítását biztosító napkollektorok beszerzése és beépítése.

A hazai épületállomány energiafelhasználásának hatékonyabbá tételével csökkenthető Magyarország széndioxid-kibocsátása, mérsékelhető az ország energiafüggőssége, a lakossági energiafogyasztás és ezen keresztül a rezsiköltségek nagy része is. A támogatás forrását a spanyoloknak eladott CO2 kvótából biztosított 3 milliárd forintból kívánja biztosítani a kormány.

A korábbi energiahatékonysági pályázatoktól eltérően nem 35 százalék, hanem 45 százalék lesz a támogatás intenzitása, egy lakás esetében legfeljebb 750 ezer forint támogatást lehet igényelni (egy négyzetméternyi kollektor után nagyságrendileg 100 ezer forint lehet a maximum igénybe vehető támogatás).

A pályázaton várhatóan családi házak, ikerházak, sorházak és (legfeljebb 12 lakásig) társasházak is indulhatnak.

A pályázathoz részletes költségvetési tervet, energetikai és CO2 kibocsátás-csökkentő számításokat is csatolni kell. A pályázat kiírásától számított egy éven belül a beruházást be kell fejezni.

A kiírás várhatóan szeptember második felében fog megjelenni, ami azt jelenti, hogy nagyságrendileg október közepétől lehet benyújtani a pályázatot.

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.