Warning: strpos(): Empty needle in /chroot/home/palyazat/palyazatihirek.eu/html/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 657

Warning: strpos(): Empty needle in /chroot/home/palyazat/palyazatihirek.eu/html/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 657
A Bizottság kezdeményezésére a Polgármesterek Szövetsége keretében négyszáz európai város, köztük Budapest vállalta, hogy túlteljesíti az EU "20%-os" energiapolitikai célkitűzését.

2009. február 10-én az Európai Parlament brüsszeli üléstermében írták alá a Polgármesterek Szövetsége alapító okiratát, s ezzel együtt ünnepélyes keretek között vállalást tettek arra, hogy nem csupán 20%-kal mérséklik a szén-dioxid-kibocsátást 2020-ig, hanem ezt túlteljesítik. Ennek érdekében az aláírástól számított egy éven belül fenntartható energetikai akciótervet készítenek, és annak megvalósításáról kétévente jelentést tesznek közzé. A szükséges beruházások finanszírozásához EIB-hitelek is elérhetők lesznek.

Magyarországról jelenleg egyedül Budapest szerepel az aláírók közt, és vannak olyan EU tagállamok, ahonnan egy város sem csatlakozott még a kezdeményezéshez, ilyen például Csehország. Csatlakozni azonban a későbbiekben is lehet, és ez a lehetőség nem csak a nagyvárosok számára adott: kisvárosok, falvak vagy akár régiók is csatlakozhatnak az egyezményhez.


A Polgármesterek Szövetésge honlapja további információkkal és hírekkel

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.