Warning: strpos(): Empty needle in /chroot/home/palyazat/palyazatihirek.eu/html/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 657

Warning: strpos(): Empty needle in /chroot/home/palyazat/palyazatihirek.eu/html/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 657

Az éghajlatváltozás elsődleges oka az óriási mértékű szén-dioxid kibocsátás, melynek több mint egyharmadát a lakossági energiafelhasználás okozza! A Külügyminisztérium szakmai támogatásával, és az Európai Bizottság pénzügyi forrásaiból megvalósuló Kapcsold k(i) kampány arra hívja fel a figyelmet, hogy mindennapi szokásaink apró változtatásával megállíthatjuk az éghajlatváltozást. Ehhez szemléletváltásra, összefogásra, a civil szervezetekkel és helyi közösségekkel való együttműködésre van szükség.


A hazánkban elfogyasztott energia 38 százalékát a lakosság használja fel, ennek is több mint
kétharmadát az épületek fűtéséhez és a melegvíz előállításához. A kampány keretében a főváros és 10 vidéki város forgalmas pontjain „Kapcsold k(i)” figurák adnak energiatakarékossági tippeket az állampolgároknak. A négy hetes kampány az ország lakosságát személyes találkozások, rendezvények, tájékoztató anyagok, és az internet segítségével szeretné mozgósítani. (A kampány részletes ismertetése a csatolt háttéranyagban található.)

„A Kapcsold k(i) kampánnyal fel szeretnénk hívni a magyar lakosság figyelmét, hogy a környezet védelme nagyrészt tudatosság kérdése. Tudatos energiafelhasználással, nagyobb odafigyeléssel minden egyes háztartásban csökkenthető a pazarló energiafogyasztás, ráadásul hosszú távon jelentős összegeket takaríthatunk meg” - ismertette a kampány üzenetét Gyárfásné dr. Fekete Judit, a Külügyminisztérium főosztályvezető-helyettese.

„Az éghajlatváltozás elleni küzdelem az Európai Bizottság és egyben a magyarországi EU-kommunikáció egyik legfontosabb prioritása. A kampányt szoros együttműködésben indítottuk el a többi érintett tárcával és a Bizottsággal. Célunk, hogy a lakosságot is összefogásra ösztönözzük, és a kampány üzenetének továbbítására, valamint az éghajlatváltozás elleni küzdelembe bevonjuk a civil szervezeteket és a helyi közösségeket is.” - tette hozzá.

Az EU tagállamai 2008 decemberében fogadták el az ún. klímacsomagot, amelyben vállalták, hogy 2020-ra 20 százalékkal - szélesebb körű nemzetközi megállapodás esetén 30 százalékkal - csökkentik széndioxid kibocsátásukat, hogy 20 százalékkal mérséklik energiafogyasztásukat, valamint, hogy 2020-ra az EU energiafogyasztásának legalább 20 százalékát a megújuló energiaforrások teszik majd ki.


Bővebben

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.