A megújuló energiaforrások hatékony kiaknázása elősegíti az ország sikerét, a közösségek és a polgárok boldogulását, hozzájárul egy térség biztonságos energiaellátásához. Segíti a gazdaság fejlődését. Mindez javítja a foglalkoztatást, és csökkentheti az elvándorlást. Az ilyen projektek kommunikációja másokat is ezek követésére bírhatnak, és segíthetik a környezettudatos szemlélet erősödését.

A pályázat célja a megújuló energiaforrás-felhasználáson alapuló, térségi- és helyi gazdaság-fejlesztő hatású mintaprojektek előkészítésének, megvalósításának és kommunikációjának támogatása, kétfordulós eljárásban.

A projektek keretében a következő tevékenységek valósítandók meg. Megújuló energiaforrás (geotermális-, nap-, szél-, vízenergia, valamint biomassza) alapú energiatermelés. Térségfejlesztő hatás elérését célzó tevékenység energia-felhasználói oldal megteremtése, alapanyag-előállítás, stb.).

Kommunikáció:
a mintaprojekt céljának, eredményeinek, hatásainak bemutatása.

Kik pályázhatnak?
• Kis- és közepes vállalkozások, egyéb vállalkozások, önkormányzatok és intézményeik, állami szervezetek, civil szervezetek.

Mekkora a támogatás összege és mértéke?
• A rendelkezésre álló forrás: 6 000 millió forint.
• A támogatás összege minimum 70 millió forint, maximum 1 500 millió forint lehet.
• A támogatás mértéke vállalkozások esetén régiótól és a vállalkozás méretétől függően 30-70%, önkormányzatok esetén 85%, állami szervezetek esetén 100%.

Mikortól lehet pályázni?
• A pályázatok 2011. március 1-jétől nyújthatók be.

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.