Warning: strpos(): Empty needle in /chroot/home/palyazat/palyazatihirek.eu/html/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 657

Warning: strpos(): Empty needle in /chroot/home/palyazat/palyazatihirek.eu/html/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 657

A kisteleki önkormányzat kezdeményezésére megvalósult projekt azA kisteleki geotermikus energia_3 ország egyik mintaprojketje lett a geotermikus energia felhasználásában.

Még e pályázat beadása előtt 2200 méter mély kutat fúrattak, s erre alapozva 2004-ben nyílt meg a kisteleki termálfürdő.

Az EU-pályázaton elnyert pénzből 2005-től 2007-ig tartott a geotermikus erőmű megépítése és a település nyolc közintézményének a fűtéskorszerűsítése. Ma már az összes önkormányzati intézményt a Föld hője fűti, ráadásul a felhasznált vizet egy új technológia segítségével vissza is tudják préselni a mélyrétegekbe.

Ezzel nemcsak abszolút környezetbarát fűtést sikerült kialakítani, de az önkormányzat is jelentős összegeket spórol a fűtésszámlán, amelyet így lakosság jólétére fordíthatnak.

Az ilyen beruházások hosszú távon elősegíthetik, hogy az EU jobban függetlenedjen a drága földgáztól.

Forrás: NFÜ

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.