Új elemmel bővült a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium klímavédelmi programcsomagja, melyet a zöldtárca a kibocsátási kvótabevételekből finanszíroz – jelentette be Szabó Imre környezetvédelmi miniszter.

A Klímabarát Otthon és a Klímabarát Háztartás program után - a Zöld Beruházási Rendszer részeként - a tárca új Izzócsere Programot indított. A 450 milliós keretösszegű pályázaton rászorulók cserélhetik hagyományos energiafaló izzóikat energiatakarékosra. A program a rezsi csökkentése mellett mérhető kibocsátás-csökkenést eredményez: a légkört 47 ezer tonnával kevesebb szén-dioxid szennyezi, mintegy 12 ezer hektárnyi erdő menekül meg, és az erőműveknek közel 6,3 megawattal kevesebb áramot kell előállítaniuk.

A zöldtárca most egy korábbi, sikeres programját folytatja: akkor az uniós forrásból finanszírozott 230 millió forint keretösszegű izzócsere pályázaton a nagycsaládosok mintegy 121 ezer, az idősek 83 ezer, a fogyatékkal élők 15 ezer, az óvodák pedig 8 ezer energiatakarékos izzóhoz jutottak.

A Zöld Beruházási Rendszer Energiatakarékos Izzócsere Alprogram

A támogatás elsődleges célja a klímavédelem. A pályázat lehetőséget nyújt arra, hogy a fent említett társadalmi csoportok az energiapazarló hagyományos izzók lecserélésével hozzájáruljanak az ország klímavédelmi céljaihoz és ezzel párhuzamosan csökkentsék energiafogyasztásukat és az ebből eredő kiadásaikat.

A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 450 000 000 Ft.

Pályázhatnak a Magyarországon 2008. január 1. napja előtt bejegyzett az alapszabályukban/alapító okiratukban nevesítetten
- a nagycsaládosok érdekvédelmét, segítését, támogatását megvalósító,
- az időskorúak gondozását, segítését és érdekvédelmét megvalósító,
- a fogyatékkal élő személyek érdekvédelmét, segítését és támogatását megvalósító, alapítványok, egyesületek.

A támogatási összeg energiatakarékos izzók vásárlására fordítható.

Az elnyerhető támogatás mértéke:

- nagycsaládosok érdekvédelmét, segítését, támogatását megvalósító alapítványok, egyesületek esetében családonként, háztartásonként maximum bruttó 40.000.- Ft, saját felhasználásra maximum bruttó 20.000.- Ft. Egy pályázó maximum bruttó 10.000.000.- Ft erejéig nyújthat be pályázatot.

- időskorúak gondozását, segítését és érdekvédelmét megvalósító alapítványok, egyesületek az általuk működtetett intézmények számára maximum 100.000.- Ft-ot, az időskorú háztartások esetében maximum bruttó 40.000.- Ft-ot, az alapítvány, egyesület saját felhasználásra maximum bruttó 20.000.- Ft-ot igénylehetnek. Egy pályázó maximum bruttó 10.000.000.- Ft erejéig nyújthat be pályázatot.

- a fogyatékkal élő személyek érdekvédelmét, segítését és támogatását megvalósító alapítványok, egyesületek az általuk működtetett intézmények számára maximum bruttó 100.000.- Ft-ot, fogyatékkal élő személyeket gondozó háztartások esetében maximum bruttó 40.000.- Ft-ot az egyesület saját felhasználásra pedig maximum bruttó 20.000.- Ft-ot igényelhet. Egy pályázó maximum bruttó 10.000.000.- Ft erejéig nyújthat be pályázatot.

A támogatási intenzitás 100 %.

A pályázatok benyújtására folyamatosan, 2010. április 7-től 2010. október 30-ig vagy a támogatási keretösszeg rendelkezésre állásának függvényében van lehetőség.

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.