A Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség és az ENEREA Észak-Alföldi Regionális Energia Ügynökség Nemzeti Információs Napot szervez a márciusban meghirdetésre kerülő CIP Intelligens Energia Európa programról, valamint az Európai Unió fenntartható környezetet, megújuló energiát és környezet technológiákat érintő kutatás-fejlesztési és innovációs szakpolitikáiról, programjairól.

Az EU 2020-ig kitűzött klímaváltozási célja, hogy 20%-kal csökkenjen az üvegházhatású gáz kibocsátás, 20%-kal növekedjen az energia hatékonyság és ugyancsak 20%-kal emelkedjen a megújuló energiaforrások jelenlegi aránya Európában. A CIP Intelligens Energia Európa Program ezen célok elérését támogatja és a kifejezett technológiák piacra vitelére fókuszál, kiegészítve ezzel az Európai Unió kutatást támogató programját, a 7. Kutatási Keretprogramot.

Az Információs Nap fő témája az Intelligens Energia Európa Program lesz, emellett szó lesz még az EU fenntartható környezetet, energetikát érintő szakpolitikáiról, továbbá a 7. Kutatási Keretprogram Energia tématerületének támogatási lehetőségeiről és az EUREKA programban működő EUROGIA+ energia klaszterről. Az előadásokat a két programban sikereket elért nyertes pályázók saját tapasztalataikkal egészítik majd ki.

A rendezvény időpontja: 2010. április 9.

A rendezvény helyszíne: Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Kar, Pécs, Boszorkány u. 2.További információk, részletes program és regisztráció

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.