people 2576109 960 720

A teljes összeg 99 százalékát odaítélték már az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) csaknem ezermilliárd forintos, 2014-2020-as keretéből, ez több mint 968 milliárd forintot jelent - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára kedden Pécsen. 

Vitályos Eszter az EFOP éves konferenciáját megelőző sajtótájékoztatón kiemelte: a program fejlesztéseinek középpontjában az emberek állnak, a támogatott projektek az egészségügyi, az oktatási, a szociális és a társadalmi felzárkózást szolgálják.

Hozzátette, több mint 5500 pályázat támogatásáról született döntés, ezek közül több mint 1600-at le is zárt a kedvezményezett és az irányító hatóság, október végéig pedig a teljes EFOP-keret hetven százalékát - összesen 690 milliárd forintot - eljuttatták a kedvezményezetteknek.

Az államtitkár beszámolt arról, hogy az elmúlt hónapokban két új pályázati felhívást tettek közzé, mindkettőt az egészségügy területén: az egyik egészségügyi ösztöndíjak támogatását szolgálja a rezidensek és szakorvosok számára a szakorvosi képzések ideje alatt, a másik a kórházi fertőzésekkel kapcsolatos kockázatok felmérését, csökkentését segíti.

Elmondta, a pécsi konferencia célja, hogy bepillantást kapjanak az érdeklődők a támogatások felhasználásába, az előadások mellett néhány projekt kiállítás formájában is megismerhető.

Huszár Richárd, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fejlesztéspolitikai jogi ügyekért felelős helyettes államtitkára közölte, a 2014 és 2020 közötti uniós fejlesztési ciklusban az összes támogatási forma közül az EFOP-források felhasználása a leginkább érzékelhető a hétköznapi emberek számára, mert azok a helyben élők életkörülményeinek javítására irányulnak.

Hangsúlyozta: az Európai Unió 2021-ben induló költségvetési időszakában a humán fejlesztéseket várhatóan szintén kiemelten kezelik. 2021 és 2027 között az Európai Szociális Alap Plusz program keretében várhatóan 4,3 milliárd eurós forrás áll majd Magyarország rendelkezésére - mondta.

Kitért arra, hogy a fejlesztések középpontjában a mostani időszakhoz hasonlóan a szegénység elleni küzdelem, a családtámogatás, az egészségügy, az oktatáspolitika és a munkaerőpiaci változásokhoz szükséges alkalmazkodás támogatása áll, ugyanakkor a kormány a szociális ágazatban dolgozók körülményeit is javítani kívánja.

Forrás: kormany.hu

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.