park

Tizenkettedik alkalommal jelent meg a MOL Magyarország és az Ökotárs Alapítvány összefogásával a MOL Zöldövezet Program, mely a közösségi használatú területek zöldítését támogatja. A pályázaton belül két kategória pályázható, lehetséges egyrészt közösségi funkciójú zöld területek létesítése és fejlesztése, másrészt társasházak udvarainak zöldítése. A kérelmek beérkezési határideje 2017. október 20. 16:00. 

A pályázat utófinanszírozott, tehát az elnyert támogatást teljes egészében a program tartalmi és pénzügyi elszámolása után kapja meg a támogatott szervezet. A kiválasztott terület kialakításának/megújításának tervét a helyi közösség bevonásával kell kidolgozni, majd pedig a munkálatokat és a terület utógondozását is a helyi közösség aktív bevonásával, részvételével kell elvégezni.

A létrehozott, felújított területnek mindkét kategória esetében közösségi funkciókat kell ellátnia, a közösség használatára kell készülnie.

A kategória: közösségi funkciójú zöld területek létesítése, fejlesztése és rehabilitációja az ország egész területén
A kategórián belül Magyarországon bejegyzett civil szervezetek indulhatnak, legalább 1500 m2-es területet kell felújítani. Az alábbi tevékenységekre lehet pályázni:

  • közpark, pihenőpark és mindenki számára nyitott kert, iskolapark létesítésére vagy rehabilitációjára;
  • esetenként speciális célcsoportok (pl. mozgáskorlátozottak) igényeit kielégítő parkok létrehozására;
  • közösségi kertek létrehozására intézményi területen, üres telken településhatáron belül, használaton kívüli közterületen, foghíjtelken.

A területnek a közösség számára folyamatosan hozzáférhetőnek kell lennie (így tehát pl. zárt iskolakertek, óvodakertek, nyitvatartási idővel rendelkező múzeumkertek, kastélyparkok, faluházak, tájházak stb. felújítását MOL Zöldövezet Program nem támogatja).
A megpályázott támogatás legalább 60%-át őshonos növények vásárlására kell költeni. A saját forrás mértéke a megpályázott összeg legalább 20%-a, melyet eszközben (növények –lehetnek nem őshonosak is – festékek, takarítószerek, takarítóeszközök, faanyag, benzin/gázolajköltség, köztéri elemek stb.), a megvalósításhoz szükséges szolgáltatások ingyenes biztosításával (pl. szállítás és/vagy gépi földmunka) vagy pénzben lehet felmutatni.

B kategória: társasházak udvarainak zöldítése az ország egész területén
A B kategórián belül civil szervezetek, társasházak és lakásszövetkezetek indulhatnak. Társasház esetében legalább 10 lakással kell rendelkezni.
A támogatható tevékenységek:

  • Társasházak zárt belső udvarainak zöldítése
  • Társasházakat körülölelő külső udvarok zöldítése

A kért támogatás legalább 40%-át növények vásárlására kell fordítani, a saját forrásnak legalább a projekt 20%-át kell kitennie. A saját forrás biztosítható eszközökkel, szolgáltatásokkal, pénzzel vagy önkéntes munkával.

A megpályázható összeghatár nincs meghatározva, a pályázóknak egy körülbelüli összeget kell megjelölniük a várható tervekre vonatkozóan a valós igényeknek megfelelően. A pályázatokat 2017. október 20-ig lehet benyújtani.

Bővebb információ

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.